Appelsinkylling med couscous

Kyllingefrikadeller med tzatzikidressing – Stop spild af mad

kyldel-tall 2Jeg hev en omgang hakket kylling ud af fryseren i går aftes, uden de store tanker om hvad det skulle blive til i dag. Dog vidste jeg, at hvad det end skulle blive til, så skulle det også indeholde den rest couscous, der blev til overs fra aftensmaden – for man smider jo ikke mad ud.

Nå, men dagens middag blev altså til en omgang kyllingefrikadeller iblandet couscous, og selvom couscous ikke er græsk, så blev hele måltidet alligevel inspireret lidt i den retning.

Hvis du ikke har en rest couscous, så brug enten noget andet “stivelse” eller lav lidt couscous – det kræver næsten ingen indsats. Jeg hælder 2 dele couscous, 3 dele vand og 1 knips salt i en gryde. Sætter gryden over under låg og straks vandet koger, tager jeg gryden af blusset og lader couscous’en trække ca 10 minutter stadig under låg – og så har man den fineste løse færdige couscous. Jeg bruger iøvrigt altid fuldkornscouscous, da den både er sundest og smager bedst.

kyldel tætKyllingfrikadeller :

  • 400 g hakket kyllingkød
  • 1 medium gulerod – revet
  • 1 rødløg – revet
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 knips chiliflager
  • 1½ spsk tørret oregano
  • Revet skal af 1 medium citron
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 10 spsk tilberedt couscous – evt. en rest. Skefuldene skal hverken være helt flade eller med kæmpetop – bare hvad der naturligt kommer på skeen.
  • Lidt olie til panden

 

Bland alle ingredienser til en fars. Lad farsen trække i køleskab, imens du laver tzatzikidressing og ordner grøntsager.

Form farsen til ca 12 frikadeller og steg dem på en pande med lidt olie – omkring 5-6 minutter på hver side, indtil de er fint gyldne og netop gennemstegte.

tzat2Tzatzikidressing:

  • Ca 3,5 dl cheasyfraiche
  • 2 tsk tørret mynte
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 3-4 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • ½ lille agurk

 

Bland alle ingredienser – undtaget agurk – til en dressing. Del agurkestykket på langs, skrab kernerne ud med en ske og kasser dem. Hak det resterende agurk i små tern ca ½ x ½ cm og bland dem i dressingen.

Endvidere:

  • Pitabrød
  • Salat – revet i mindre stykker
  • Tomat – skåret i tern
  • Løg – skåret i tynde ringe
  • Evt. sorte oliven

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Appelsinkylling med couscous