Ovnbagte kartofler med chili con carne og cheddar/jalapeñosovs - Stop spild af mad

Lynhurtig sandwich med ovnbagt laks

ls reI dag skulle det bare gå hurtig, men jeg havde samtidig et par stykker fersk laks, der skulle bruges i dag og ingen plads i fryseren. Løsningen blev laksesandwich. Laksen fik 12 minutter i ovnen og mellemtiden rørte jeg dressingen og ordnede grøntsagerne. Et nogenlunde hæderligt måltid på under et kvarter – det kan vist næsten ikke gøres hurtigere.

Opskrift:

  • 2 stykker fersk laks à ca 100 g
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber
  • 2 dl cheasyfraiche
  • 2 spsk soltørret tomat i små tern
  • 2 tsk ketchup
  • 1 knips chiliflager
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 stor håndfuld spæde spinatblade
  • 1 stor tomat – skåret i skiver
  • 1 forårløg – fint snittet
  • 1 lille flûte – delt i 2 og flækket på langs eller andet passende brød

 

Dryp laksen med citronsaft og krydr gavmildt med salt og peber. Bag laksen i ca 12 minutter i en 200 grader varm ovn. Når ca halvdelen af tiden er gået, lægges brødet i ovnen underdelen med skærefladen opad og overdelen med skærefladen nedad.

I mellemtiden: Rør en dressing af cheasyfraiche, resten af saften fra den ½ citron, soltørret tomat, ketchup, chiliflager, hvidløg, salt og peber.

Tag laks og brød ud af ovnen, og byg 2 sandwiches af brød, laks, dressing, spinat, tomat, foråsløg.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagte kartofler med chili con carne og cheddar/jalapeñosovs - Stop spild af mad