Kogte torskebukser med kapers/oliven-creme
I dag fik vi en af mine livretter – nemlig friskkogt torskerogn. Ikke sådan noget halvkedeligt noget fra en dåse, men rigtige “bukser” fra en nyfanget torsk. De smager helt uimodståeligt af både luksus, barndom og forår.
Jeg serverede torskebukserne sammen med en lækker kapers/oliven-creme og kogte kartofler, broccoli og gulerødder i flere farver.
Kogte torskebukser:
- 1 kg torskebukser
- Vand – så det dækker rognen
- 10 sorte peberkorn
- 2 laurbærblade
- 1 spsk salt
Bring vandet i kog og tilsæt peber, laurbærblade og salt. Pak torskebukserne enkeltvis stramt ind i først bagepapir og derefter stanniol. Kom bukserne i det kogende vand og lad dem simre 40-50 minutter, alt efter hvor store de er.
- 4 dl cremefraiche 9%
- 4 spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
- 4 spsk grofthakkede kapers
- 10-12 oliven – finthakkede
- 1 fed hvidløg – presset
- Saft af en lille ½ citron
- Salt og peber
Bland alle ingredienser til en creme og lad den trække på køl i ca 30 minutter.
Endvidere:
- Kogte kartofler
- Kogte/dampede grøntsager
- Citronryttere
Ingen kommentarer endnu