Flæskesteg med hasselback-kartofler med blåskimmelost, sovs og pæresalat

Ovnstegt kylling med aubergine og squash, og pasta med hasselnød/soltørret tomat-pesto og mozzarella

kyl-pesto-tall ny

Vi er syge og har hverken kræfter til at købe ind eller til de store kulinariske udfoldelser, men ved fælles hjælp fik vi da stablet et måltid på benene af køkkengemmernes stærkt begrænsede udvalg.

Vi var heldige at have både kylling og pasta, men uden sovs eller anden dyppelse, så er det altså en halvtrist omgang, så jeg kreerede en lidt alternativ, men velsmagende pesto til at vende i pastaen. En aubergine og en squash i tern røg i  samme fad som kyllingen, så det var jo dejligt nemt. Slutteligt fik pastaen med pesto selskab af en kugle mozzarella samt et par håndfulde spæde blandede salater på toppen, så der også var lidt grønt til øjnene.

Kylling, aubergine og squash i ovn:

  • 1 kylling – delt i 8
  • 1 squash – halveret og skåret i tykke skiver
  • 1 aubergine – delt i 4 på langs og skåret i tykke skiver
  • 4 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk herbes de Provence
  • Salt og peber

 

Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og placér squash og aubergine mellem dem. Krydr både kylling og grøntsager med hvidløg, chiliflager, herbes de Provence, salt og peber. Stil fadet i en kold ovn, indstillet på 200 grader i en time. Dryp eventuelt grøntsagerne med det afsmeltede kyllingefedt et par gange undervejs.

pestofad3

Pesto med hasselnødder og soltørret tomat:

  • 1 håndfuld hasselnødder
  • Ca 100 g soltørret tomat i tern
  • 5 grønne oliven – uden sten
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • Ca 0,5 dl olivenolie

 

Findel alle ingredienser – undtaget olivenolien – i en foodprocessor. Tilsæt olivenolien lidt efter lidt, imens du stadig lader foodprocessoren køre. “Kør” indtil pestoen har en passenende konsistens – jeg kan bedst lide at den ikke er helt puréret.

pesto hass

Pasta med pesto:

  • 1 portion pesto
  • Ca 350 g pasta – kogt efter anvisning på pakken
  • 125 g mozzarella – delt i “totter”
  • 2 håndfulde spæde blandede salater

 

Vend pestoen i den nykogte ikke alt for velafdryppede pasta. Bland med “totter” af mozzarella og pynt med de spæde salatblade. Server sammen med kyllingen og de ovnstegte grøntager.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flæskesteg med hasselback-kartofler med blåskimmelost, sovs og pæresalat