Pæreflæsk

Pollo alla Cacciatora

cacc-tall2Lørdagens middag bestod af smørmør kylling i en superlækker og kraftig sovs af rødvin, grøntsager og krydderurter – nemlig min udgave af den italienske ret Pollo alla Cacciatora (Jærgerkonens kylling). I Italien serveres retten typisk med polenta eller limabønner, men jeg valgte altså at koge en omgang fuldkornspasta til, så havde vi nemlig også en god undskyldning for drysse retten med rigelige mængder friskrevet parmesan.

cacc-gryde2Opskrift:

  • 1 stor kylling – delt i 8 stykker
  • 3-4 kviste frisk romarin
  • 2-3 kviste frisk timian
  • 3-4 laurbærblade
  • 4 fed hvidløg – hakket
  • 1 lille stærk tørret chili – delt i 2
  • Godt med friskkværnet peber
  • ½ flaske tør og kraftig (italiensk) rødvin af anstændig kvalitet
  • Ca 2 dl hvedemel
  • Salt
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 rødløg – delt i 2 og skåret ikke for tynde skiver
  • 1 stor stængel bladselleri – snittet i skiver
  • 1 stor gulerod – skåret i skiver
  • 3 peberfrugter i forskellig farve – skåret i ikke for tynde strimler
  • Ca 200 g champignons – skåret i ikke for tynde skiver
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 10 hele cherrytomater
  • 1 stor håndfuld oliven
  • Evt. lidt frisk basilikum til pynt

 

Kom rosmarin, timian, laurbærblade, hvidløg, chili og peber i en skål sammen med rødvin. Lad kyllingestykkerne marinere i mindst 1 time  og gerne natten over i rødvinsblandingen.

Tag kyllingen op af marinaden og gem denne. Vend kyllingestykkerne i hvedemel blandet med lidt salt og brun dem i olie i en stor gryde, der kan gå i ovnen.

Tag kyllingestykkerne op af gryden og læg dem til side. Klar løg løget i gryden. Tilsæt bladselleri, gulerod, peberfrugter og champignons og steg yderligere 4-5 minutter.

Tilsæt flåede tomater, rødvinsmarinaden og et par knips salt, og bland det godt med grøntsagerne. Læg kyllingen tilbage i gryden med skindsiden opad. Drys med cherrytomater og oliven og dæk gryden med 2 lag sølvpapir. Sæt gryden i en forvarmet ovn på 200 grader i 1 time.

Tag sølvpapiret af gryden og lad retten stege yderligere 30 minutter i ovnen. Drys retten med lidt frisk basilikum og server med det valgte tilbehør.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pæreflæsk