Højrebsbøf med estragonsmør, ovnkartofler og salat med tomat og fennikel

Svinemørbradbøffer i forårsforklædning

mør i fadI dag stod menuen på mørbradbøffer i en næsten forårsagtig variant med grøntsager i fine farver, hvidvin, fløde og mozzarella. Hvis du synes at grøntsagerne ser lige sprøde nok ud, så har du helt ret. Jeg havde gang i for mange ting af gangen og tog fejl af tiden, så jeg tog retten 10 minutter for tidligt ud af ovnen. Efter billederne var taget, røg retten lige 10 minutter mere i ovnen. Godt nok er jeg kvinde og kan multitaske, men der er åbenbart en grænse.

mør tallOpskrift:

  • 1 svinemørbrad à 500-600 g – afpudset og skåret i 10-12 bøffer
  • 1 tsk tørret sar – også kaldet bønneurt
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort rødløg –  hakket
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
  • 1 squash – skåret i tern
  • 1 stor orange peberfrugt – skåret i strimler
  • 2-3 tomater – skåret i tynde skiver
  • 2 kugler mozzarella à 125 g – skåret i skiver

 

Bland sar, timian, fennikelfrø og chiliflager, og krydr mørbradbøfferne på begge sider med blandingen samt salt og peber.

Brun bøfferne på begge sider i lidt olivenolie på en pande, og læg dem i et ovnfast fad. Klar løget på samme pande. Tilsæt hvidløg og lad det stege ganske kort, inden vinen tilsættes. Lad alkoholen koge af og sørg samtidig for at skrabe karameliseret kødkraft og krydderier fri fra pandens bund.

Tilsæt madlavningsfløde og bouillonterning og lad det simre et par minutter. Tilsæt squash og peberfrugt og det simre endnu 2-3 minutter. Smag til med salt og peber og hæld blandingen over mørbradbøfferne i det ovnfaste fad.

Fordel først tomatskiverne og så mozzarella udover fadet og bag retten i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-25 minutter.

Endvidere:

  • Ris eller pasta kogt efter anvisning på pakken

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Højrebsbøf med estragonsmør, ovnkartofler og salat med tomat og fennikel