Farsbrød med fyrig ajvarsovs, fetasalat og lyn-pommes Anna

Kebab med marinerede kyllingehjerter, grønt og mynte/sumak-dressing

hjertekebab 38Jeg har sagt det før og nu siger jeg det igen – du skulle tage at smage kyllingehjerter, hvis du ikke allerede har. Har du allerede smagt kyllingehjerter, så ved du at de smager fantastisk. Her får du under alle omstændigheder endnu en opskrift med de små “guldklumper”.

hjerter-pande-e1436028401685 38Hjerterne:

  • 500 g kyllingehjerter
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk granatæblemelasse
  • 2-3 fed hvidløg – presset
  • 1 spsk ras el hanout
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber

 

Skyl hjerterne for eventuelt blod og lad dem dryppe af. Rør citronsaft, olivenolie, granatæblemelasse, hvidløg, ras el hanout og chili sammen til en marinade. Kom kyllingehjerterne heri og lad dem marinere i mindst et par timer. Rør i dem indimellem.

Kom hjerterne på en hed stegepande – forsøg at få mindst mulig af marinaden med. Når hjerterne er brunede på alle sider, hældes marinaden over hjerterne, så de nærmest glaseres i denne. Hjerterne skal have ca 10 minutter i alt.

Sæt eventuelt hjerterne på træspyd inden servering.

Dressingen:

  • 1,5 dl cremefraiche
  • 2 dl tykmælk
  • Saft af ½ lime
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1½ tsk tørret mynte
  • 1½ tsk sumak
  • 3 spsk fintklippet purløg
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen til en dressing. Lad den gerne trække en halv times tid på køl.

hjerte salYdermere:

  • 3 pitabrød – varmede i ovnen efter anvisning på pakken.
  • Salat – jeg brugte romaine og babysalat “Rosso”
  • Tomat – i tern
  • Rødløg – i tynde skiver
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farsbrød med fyrig ajvarsovs, fetasalat og lyn-pommes Anna