Kebab med marinerede kyllingehjerter, grønt og mynte/sumak-dressing

Jeg har sagt det før og nu siger jeg det igen – du skulle tage at smage kyllingehjerter, hvis du ikke allerede har. Har du allerede smagt kyllingehjerter, så ved du at de smager fantastisk. Her får du under alle omstændigheder endnu en opskrift med de små “guldklumper”.
- 500 g kyllingehjerter
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk granatæblemelasse
- 2-3 fed hvidløg – presset
- 1 spsk ras el hanout
- 1 tsk chiliflager
- Salt og peber
Skyl hjerterne for eventuelt blod og lad dem dryppe af. Rør citronsaft, olivenolie, granatæblemelasse, hvidløg, ras el hanout og chili sammen til en marinade. Kom kyllingehjerterne heri og lad dem marinere i mindst et par timer. Rør i dem indimellem.
Kom hjerterne på en hed stegepande – forsøg at få mindst mulig af marinaden med. Når hjerterne er brunede på alle sider, hældes marinaden over hjerterne, så de nærmest glaseres i denne. Hjerterne skal have ca 10 minutter i alt.
Sæt eventuelt hjerterne på træspyd inden servering.
Dressingen:
- 1,5 dl cremefraiche
- 2 dl tykmælk
- Saft af ½ lime
- 2 fed hvidløg – presset
- 1½ tsk tørret mynte
- 1½ tsk sumak
- 3 spsk fintklippet purløg
- Salt og peber
Rør alle ingredienser sammen til en dressing. Lad den gerne trække en halv times tid på køl.
- 3 pitabrød – varmede i ovnen efter anvisning på pakken.
- Salat – jeg brugte romaine og babysalat “Rosso”
- Tomat – i tern
- Rødløg – i tynde skiver
Ingen kommentarer endnu