Mørbradbøffer i fad med peberfrugt, champignons og cherrytomater

Ovnstegte kyllingeoverlår og aspargeskartofler med bønnesalat og avokado/broccoli-creme

kyl-bro rereSå blev det altså kylling for anden gang denne uge. Jeg tænkte ikke lige over det, da jeg tog en pose med overlår ud af fryseren i går aftes, men min fryser er så fyldt i øjeblikket at nyt nærmest skal sparkes ind og har man først taget noget ud, så får man det aldrig ind igen – du kender det sikkert. Heldigvis kan kylling jo “præges” i alverdens forskellige retninger alt efter, hvad der serveres til og i dag blev det “ovnkartofler de lux”,  salat med friske grønne bønner og en lækker avokado/broccoli-creme smagt til med hvidløg, citronsaft og spidskommen.

Kylling og kartofler:

  • 6 kyllingeoverlår – eller tilsvarende
  • Ca 600 g aspargeskartofler – skrællet og halveret
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 2 spsk mexicansk krydderi
  • Salt og peber

 

Kom kylling og kartofler i et ovnfast fad og vend det med olivenolie, mexicansk krydderi, salt og peber. Giv skindet på kyllingen lidt ekstra salt og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 50 minutter.

brocc reAvokado/broccoli-creme:

  • 1 broccolihoved – delt i buketter. (Stokken gav jeg til husets kanin)
  • 1 avokado
  • Saft af 1 citron
  • 1 solohvidløg – grofthakket
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 dil cremefraiche

 

Kog broccolien, indtil den er hel mør og lad den dryppe af i en si. Kom alle ingredienser – undtaget cremefraiche – i en skål og blend det til en ensartet masse med en stavblender. Rør cremefraichen i med en ske og smag til med eventuelt mere citronsaft, salt og peber.

bønnesalatBønnesalat:

  • 100 g friske grønne bønner – skyllet og nippet
  • 1 hoved hjertesalt – revet i mundrette stykker
  • 2 håndfulde rucola
  • 8 cherrytomater – i halve
  • 1 lille rødløg – i tynde ringe

 

Skær bønnerne i mundrette stykker og kog dem i letsaltet vand i 6 minutter. Overhæld straks med iskoldt vand. Lad bønnerne dryppe af i en si og vend dem så med de øvrige ingredienser.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørbradbøffer i fad med peberfrugt, champignons og cherrytomater