Stegt flæsk med stuvede grøntsager

Bruschetta for vegetarer og andet godtfolk

bruUgens vegetariske dag faldt i dag fredag, og ikke om mandagen som vanligt, da en pakke optøet hakket oksekød som skulle bruges samme dag, kom i vejen.

Nå, men i dag valgte jeg at lave et udvalg af vegetariske bruschetta’er, da vi havde en lille smule af alt mulig forskelligt, som min fantasi ikke lige lod forene til en samlet ret. Samtidig havde jeg heldigvis også lyst til nippe/hygge-mad og selvom bruschetta normalt serveres til forret, så fungere det fint som et helt måltid af den slags, hvis bare man spiser nok af dem altså.

Når du serverer bruschetta, så sæt en god olivenolie og balsamico på bordet, som den enkelte kan dryppe på sine bruschetta’er.

ærtBruschetta med grov avokado/ærtemos, mynte og feta:

  • 6 små stykker ciabatta eller andet hvedebrød – ristet
  • 1 avokado
  • 3 håndfuld ærter – evt. optøede fra frost
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk tørret mynte
  • Salt og peber
  • Ca 50 g feta
  • Lidt frisk mynte eller persille til pynt

 

Mos avokado, ærter, citronsaft, hvidløg, mynte, salt og peber til en lidt grov mos. Fordel mosen på de ristede brødskiver, og pynt hver enkelt med smuldret feta og frisk mynte eller persille.

mBruschetta med limabønner og soltørret tomat:

  • 8 små stykker ciabatta eller andet hvedebrød – ristet
  • 1 dåse limabønner – skyllet og drænet
  • 6 soltørrede eller langtidsbagte tomater  i olie – skåret i fine strimler + 2 spsk af olien.
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille
  • Salt og peber
  • Lidt frisk basilikum eller persille til pynt

 

Bland limabønner, soltørrede tomater, olie, hvidløg, citronsaft, persille, salt og peber, og fordel det på de ristede brødskiver. Pynt med lidt persille eller frisk basilikum.

gBruschetta med gedeost og bagt peberfrugt:

  • 8 små stykker ciabatta eller andet hvedebrød
  • 1 rulle gedeost
  • 8 strimler bagte peberfrugter
  • Lidt frisk rosmarin

 

Fordel gedeosten i skiver på brødet og læg et stykke bagt peberfrugt på hver. Bag ca 5 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader, indtil gedeosten er smeltet. Pynt med frisk rosmarin.

alaBruschetta med svampe og timian:

  • 6 små skiver ciabatta eller andet hvedebrød – ristet
  • 250 g champignons – renset vægt – skåret i skiver.
  • 1 tsk friske timianblade
  • Ca 2 dl madlavningsfløde
  •  2-3 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 1-2 fed hvidløg
  • Lidt persille til pynt

 

Rist svampene på en tør pande og krydr med timian, citronsaft, salt og peber. Hæld fløden på og lad den tykne. Smag til med eventuelt mere salt og peber. Gnid de ristede brødskiver med hvidløg og fordel svampestuvningen udover dem. Pynt med lidt frisk persille.

capBruschetta med tomat, mozzarella og oliven:

  • 6 små skiver ciabatta eller andet hvedebrød – ristet
  • 1-2 fed hvidløg
  • 125 g mozzarella – skåret i skiver
  • 3-4 tomater – skåret i skiver
  • Salt og peber
  • 6 sorte oliven – skåret i skiver
  • Frisk basilikum til pynt

 

Gnid de ristede brødskiver med hvidløg, og fordel skiftevis mozzarella og tomatskiver på disse. Krydr med salt og peber og pynt med olivenskiver og frisk basilikum.

2

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt flæsk med stuvede grøntsager