Kylling i kokosmælk og rød karry

I dag stod der thai på menuen – nemlig kyllingebryst og forskellige grøntsager i kokosmælk krydret med rød karry. Nemt, sundt og lækkert. Jeg brugte de grøntsager, som jeg lige havde i grøntsagsskuffen i dag. Næste gang er det sikkert nogle andre og du skal også bare bruge de grøntsager, som du har i forvejen eller bedst kan lide.
Vi var to til middagen i dag og der blev en lille rest til overs – vores lille hund fik kødet og min datter får resten af grøntsagerne, sovsen og ris med til frokost i skole i morgen.
- 360 g kyllingebryst – klippet i tynde strimler
- 1 spsk neutraltsmagende olie
- 3 fed hvidløg – finthakket
- 1 tommelfinger stort stykke frisk ingefær – finthakket
- 3 spsk rød karrypasta fra den lokale thaikøbmand – køb IKKE supermarkedernes, den smager både af for lidt og helt forkert, og er alt for dyr.
- 1 rødløg – skåret i smalle både
- 1 bundt asparges – skåret i mundrette stykker
- 1 lille broccolihoved – delt i små buketter. Hjemmets kaninen fik stokken på vores, men ellers kan du skærer den i små tern – altså broccolistokken, ikke kaninen.
- 1 rød peber – skåret i strimler
- 1 dåse kokosmælk – ikke light
- 4 kaffir limeblade
- 3-4 spsk fiskesovs
Brun kødet hurtigt i olie i en wok eller stegegryde. Tag kødet op og læg det til side. Kom karry pasta, hvidløg og ingefær i samme gryde og svits det kort, uden hvidløget tager farve.
Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege et par minutter, inden kokosmælk og kaffir limeblade tilsættes. Kom kyllingen tilbage i gryden og lad retten simre 2-3 minutter. Smag til med fiskesovs. Server med jasminris kogt efter anvisning på pakken.
Ingen kommentarer endnu