Kylling i kokosmælk og rød karry

rød skål2I dag stod der thai på menuen – nemlig kyllingebryst og forskellige grøntsager i kokosmælk krydret med rød karry. Nemt, sundt og lækkert. Jeg brugte de grøntsager, som jeg lige havde i grøntsagsskuffen i dag. Næste gang er det sikkert nogle andre og du skal også bare bruge de grøntsager, som du har i forvejen eller bedst kan lide.

Vi var to til middagen i dag og der blev en lille rest til overs – vores lille hund fik kødet og min datter får resten af grøntsagerne, sovsen og ris med til frokost i skole i morgen.

rød grydeOpskrift:

  • 360 g kyllingebryst – klippet i tynde strimler
  • 1 spsk neutraltsmagende olie
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 tommelfinger stort stykke frisk ingefær – finthakket
  • 3 spsk rød karrypasta fra den lokale thaikøbmand – køb IKKE supermarkedernes, den smager både af for lidt og helt forkert, og er alt for dyr.
  • 1 rødløg – skåret i smalle både
  • 1 bundt asparges – skåret i mundrette stykker
  • 1 lille broccolihoved – delt i små buketter. Hjemmets kaninen fik stokken på vores, men ellers kan du skærer den i små tern – altså broccolistokken, ikke kaninen.
  • 1 rød peber – skåret i strimler
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • 4 kaffir limeblade
  • 3-4 spsk fiskesovs

 

Brun kødet hurtigt i olie i en wok eller stegegryde. Tag kødet op og læg det til side. Kom karry pasta, hvidløg og ingefær i samme gryde og svits det kort, uden hvidløget tager farve.

Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege et par minutter, inden kokosmælk og kaffir limeblade tilsættes. Kom kyllingen tilbage i gryden og lad retten simre 2-3 minutter. Smag til med fiskesovs. Server med jasminris kogt efter anvisning på pakken.

rød skål

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørbradbøffer i fad med champignons, soltørret tomat og fløde, samt halve hasselback-bagekartofler og rucolasalat med feta