Korma-masala med frisk kokos

Laks korma med ris og krydret salat

laks-tall-e1435990163284 nyJeg havde lyst til laks og min datter bad om “indisk”, men heldigvis lader det sig nemt forene – i dag som laks korma. Saftig laks i en krydret og cremet sovs med kokos og her til basmatiris  og en frisk salat – ikke et øje var tørt. Hvordan jeg lavede masalaen til at krydre retten med, kan du se lige herMasala er det indiske ord for “krydderiblanding”.

laks-tæt2Opskrift:

  • Ca 500 g laks – delt i 4 stykker
  • Saft af 1 lime
  • Salt og peber
  • 1 stort løg – hakket
  • 2 spsk neutraltsmagende olie
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 portion korma-masala med frisk kokos
  • 1 tomat – hakket
  • 3,5 dl madlavningsfløde
  • Vand

 

Pres limesaften udover laksen, krydr den med salt og peber og stil den til side.

I en gryde – steg løget blødt i olie uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær og masala og steg endnu et par minutter. Kom den hakkede tomat i gryden og steg yderligere 1 minut, inden madlavningsfløden hældes på. Lad sovsen simre en god halv time. Spæd med vand indimellem, så sovsen ikke bliver alt for tyk – dog skal den færdige sovs være ret tyk og cremet.

Smag sovsen til med salt og peber. Læg laksestykkerne forsigtig ned i sovsen, læg låg på og sluk for blusset. Lad gryden stå på eftervarmen i ca 5 minutter, indtil laksen er færdig.

salat-til-l2Salaten:

  • 4 tomater – skåret i tern
  • 5 miniagurker – skåret i skiver
  • 4 forårsløg – fintsnittet
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • 1 spsk sort sesam
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser i en skål og lad salaten trække lidt inden servering.

Endvidere:

  • Basmatiris kogt efter anvisning på pakken

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Korma-masala med frisk kokos