Bruschetta for vegetarer og andet godtfolk

Laksesandwich à la méditerranéenne

laSøndagsmiddagen bød på en lækker laksesandwich med ovnbagt laks, samt nogle af middelhavsområdets lækkerier – nemlig feta, bagte peberfrugter, olivenolie frisk basilikum, bredbladet persille og kapers.

Opskrift:

  • 250 g fersk laks uden skind og ben
  • Salt og peber
  • ½ citron – lidt af saften til at dryppe laksen med og eventuelt resten til at give til de færdige sandwiches.
  • 4 skiver groft hvedebrød
  • 1 portion fetadressing – se opskrift længere nede på siden.
  • 1 lille håndfuld friske basilikumblade – groft hakket
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille – grofthakket
  • 1 stor håndfuld icebergsalat – fintsnittet
  • 2 tomater i skiver

 

Dryp laksen med citronsaft og krydr gavmildt med salt og peber. Bag laksen ca 10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. I mellemtiden – bland basilikum, persille og icebergsalat og rist brødet.

Fordel dressingen på brødskiverne og kom halvdelen af den blandede salat ovenpå 2 af skiverne. Del laksen i flager og fordel den på de brødskiver med salaten. Læg tomatskiverne og resten af salaten ovenpå laksen og slut med de to sidste brødskiver.

dFetadressing:

  • 75 g feta
  • 1 dl cheasyfraiche
  • 1 stort fed hvidløg – presset
  • Ca 4 spsk finthakkede grillede eller bagte peberfrugter + 1 spsk af olien
  • 1 spsk kapers – grofthakket
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

 

Rør feta og cheasyfraiche sammen til en homogen masse. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad gerne dressingen trække på køl en halv times tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruschetta for vegetarer og andet godtfolk