Svampefrikadeller med rødvinssovs, kartofler og sprød grøn salat med ramsløg og nybælgede ærter

Cremet blomkålssuppe med sprødristede kapers

blomJa, så blev det altså et vegetarisk aftenmåltid igen i dag. Jeg kunne nemlig ikke stå for et godt tilbud på blomkålshoveder, og da jeg samtidig er så heldig at skulle rejse til Tyrkiet på søndag, så skal vi altså nå at spise os igennem 3 hoveder inden da. Blomkålssuppe virkede derfor som det oplagte valg som dagens ret, men heldigvis både smager det godt og er virkelig nemt at lave. Jeg serverede sprødstegte kapers til som “topping” – fordi det elsker jeg, men kan du ikke undvære det animalske, så er rejer eller bacontern da heller ikke så ringe.

Opskrift:

  • 1 blomkålshoved
  • 1 porre
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 stort laurbærblad
  • 2-2,5 dl fløde
  • 2-3 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 glas kapers – drænet
  • 1 spsk olivenolie

 

Del blomkålen i buketter og skær porren i mindre stykker. Kom det i en gryde sammen med laurbærbladet og bouillon, og lad det småkoge i ca 20 minutter under låg.

Tilsæt fløden og blend suppen glat med en stavblender. Lad suppen simre endnu ca 5 minutter under låg. I mellemtiden – steg kapers sprøde i olivenolie og læg dem på fedtsugende papir.

Smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Server suppen og giv de sprøde kapers og godt brød til.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampefrikadeller med rødvinssovs, kartofler og sprød grøn salat med ramsløg og nybælgede ærter