Cremet blomkålssuppe med sprødristede kapers

Ovndampet havørred med kartofler og blandede grøntsager i citronfløde

tallJeg var simpelthen så heldig at min søn sent i går aftes kom hjem med en flot havørred, som han selv havde fanget i Øresund. Naturligvis stod fisken på menuen i dag. Jeg valgte at dampe den i ovnen og servere den sammen med kogte kartofler og forskellige grøntsager i en let flødestuvning med citron. Behøver jeg at fortælle at det smagte vidunderligt?

Fisken lige hevet op af Øresund.

fiskFisken fyldt med citron, ramsløg og smør – parat til at komme i ovnen.

Ovnbagt havørred:

  • 1 havørred à ca 1,5 kg – renset og uden hoved og finner
  • 1 citron – skåret i skiver
  • 1 håndfuld ramsløg – groft hakket
  • 3-4 tsk smør
  • Salt og peber

 

Krydr fisken ind- og udvendig med salt og peber og fyld den med skiver af citron, grofthakket ramsløg og smør. Pak fisken ind i 2 lag sølvpapir og læg den i et ovnfast fad. Bag i en 180 grader forvarmet ovn i 25-30 minutter. (Gem væden i sølvpapiret fra den færdige fisk). Tilbered grøntsagerne i citronfløde, imens fisken er i ovnen.

gryGrøntsager i citronfløde:

  • 3 gulerødder – skåret i små stave
  • 1 fennikel – skåret i tynde skiver
  • 1 stor porre – skåret i ringe
  • 1 spsk smør
  • 1½ tsk tørret basilikum
  • 1½ tsk paprika
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Saft af 1-1½ citron
  • 1 lille bundt asparges – skåret i mundrette stykker
  • 2-3 håndfulde (nybælgede) ærter
  • Væden fra den færdige fisk

 

Sauter gulerødder, fennikel og porre et par minutter i smørret, uden det tager farve. Krydr med basilikum, paprika, chiliflager, salt og peber. Hæld fløden på og smuldr bouillonterningen heri, og lad det simre 2-3 minutter.

Kom citronsaften i og lad det simre endnu 1 minut, inden asparges og ærter tilsættes. Lad retten simre 2 minutter mere og hæld så væden fra den færdige fisk i. Kog op og smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.

Yderligere:

  • Kogte kartofler

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet blomkålssuppe med sprødristede kapers