Kikærter i karry med frisk mangosalsa

kik2For et par år siden besluttede jeg at indføre “meatless monday” herhjemme. Jeg syntes at det var en hjælp til at huske at spise vegetarisk, at det var en fast dag hver uge. Efterhånden har jeg dog fået “det vegetariske” så godt implementeret i hverdagene at det mere føles som en hæmsko at det partout skal være mandag, da der jævnligt kommer et gæstebud, en rest kød fra dagen før, et godt tilbud eller andet i vejen. Derfor har jeg besluttet at ophæve meatless monday og i stedet spise vegetarisk de dage, hvor det bedst passer sig i løbet af ugen. Pudsigt nok passede det rigtig godt i dag mandag, da både lyst, lejlighed og ingredienser var til det. Resultatet blev kikærter i karry med brune ris – toppet med frisk mangosalsa.

Kikærter i karry:

  • 3 spsk olie
  • 3 sommerløg – skåret i smalle både
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk chiliflager – eventuelt et par ekstra hele tørrede chili, hvis du kan lide det hot
  • 1 aubergine –  skåret i mundrette stykker
  • 4 fed hvidløg – finthakket
  • 1 tommelfinger stort stykke frisk ingefær – finthakket
  • 3 gulerødder – skåret i skiver
  • 5 mini-peberfrugter – skåret i mundrette stykker
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • 3 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 dåse kikærter – skyllet og drænet
  • 150 g friske grønne bønner
  • Ca 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 stor spsk mangochutney
  • Salt og peber

 

Klar løgene i olien. Tilsæt karry, garam masala, chili og svits det 1 minut. Tilsæt aubergine og steg endnu et par minutter, inden hvidløg, ingefær, gulerødder og peberfrugter vendes i retten og steger med yderligere et par minutter.

Hæld så kokosmælk og vand på. Smuldr bouillonterningen i retten og tilsæt cherrytomater og kikærter. Lad retten simre en lille time under låg – rør i den indimellem.

Tilsæt de grønne bønner, madlavningsfløde, mangochutney og lad retten småkoge, indtil sovsen har en passende konsistens – dog mindst 6 minutter pga. bønnerne, der jo skal koges ordentligt for ikke at give mavepine. Smag til med salt og peber.

salsa2Mangosalsa:

  • 1 moden mango – skåret i tern
  • 2 forårsløg – fint snittet
  • 1 tsk chiliflager
  • Saft af 1 lime

 

Vend alle ingredienser sammen.

Yderligere:

  • (Brune) ris kogt efter anvisning på pakken

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marinerede vannameirejer på grill, krydret yoghurtdressing og salat med grillede asparges og nye æggeblommekartofler