Ovnbagt rabarberkompot med sprødt havredrys og græsk yoghurt

Marinerede vannameirejer på grill, krydret yoghurtdressing og salat med grillede asparges og nye æggeblommekartofler

rejer (1) 30Middagen i dag var dejlig sommerlig med store flotte vannameirejer på spyd og asparges, som begge via en krydret marinade kom en tur på grillen. Aspargsne kom efterfølgende i salaten som vi fik til rejerne. Som dyppelse til både rejer og salat serverede jeg en dressing på base af græsk yoghurt krydret med lidt af marinaden til rejerne og aspargsne.

Opskrift:

Start med at lave marinaden som skal bruges til både rejer, asparges og dressingen.

Marinade:

  • 8 fed hvidløg – skåret i mindre stykker
  • 1 stor håndfuld blandede friske krydderurter – jeg bruge basilikum, oregano og rosmarin – groft hakket.
  • Saft af en meget saftig citron
  • 1 spsk piri piri-chiliflager
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt og peber

 

Blend alle ingredienser til en nogenlunde homogen masse med en stavblender.

dres rej3Yoghurtdressing:

  • 3-4 dl græsk yoghurt
  • 4-5  spsk eller mere af marinaden – alt efter hvor stærk du kan lide din dressing. Husk at få “bundfaldet” med.
  • Eventuelt lidt mere salt og peber

 

Rør yoghurt og marinade sammen. Smag til med salt og peber. Lad dressingen trække på køl, imens du laver resten af retten.

Vannameirejerne:

  • Ca 30 rå vannameirejer med skal – ordnede og uden penicillinrester eller andet uvedkommende
  • Ca 6 træspyd
  • Resten af marinaden – minus 2-3 spsk til aspargene.

 

Fordel rejerne på træspydene og læg dem i et fad. Hæld marinaden over og vend spydene lidt rundt, så alle rejer bliver dækket af marinade. Gentag et par gange undervejs. Lad rejerne marinere, imens du laver salaten.

Steg rejerne på en meget varm grill eller grillpande, indtil de er lyserøde og har fået lidt “grillmærker”.

asalat 30Salaten:

  • Ca 300 g æggeblommekartofler – kogt netop møre i saltet vand
  • 2 hjertesalat hoveder – delt i mundrette stykker
  • Ca 12 cherrytomater – delt i halve
  • 1 bundt asparges uden de trevlede ender
  • 2-3 spsk af marinaden

 

Arranger kartofler, hjertesalat og tomater i et fad. Pensl aspargsne grundigt med marinaden og steg dem på en hed grill eller grillpande, indtil de har fået lidt kulør, men stadig har bid. Lad aspargene køle en anelse, inden de lægges på salaten. (Steg rejerne i mellemtiden). Server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt rabarberkompot med sprødt havredrys og græsk yoghurt