Smoothie med banan, druer og kærnemælk

Mini-porchetta af svineskank med friske krydderurter og hvidløg, serveret i rugboller med sennepsmayo og sur/sød æble/gulerodsalat

yy reJeg købte en svineskank i går uden at have de store tanker om, hvordan den skulle tilberedes – udover at den ihvertfald skulle langtidsstege. Da jeg så gik igang med i dyret i dag, fandt jeg ud af at vi ikke havde flere kartofler, men til gengæld havde vi en pakke med rug-burgerboller, så de og skanken blev udgangspunktet for aftensmaden i dag.

Jeg fik den idé at jeg ville udbene skanken, fylde den med krydderier og så samle den igen, som en slags mini-porchetta, som jo normalt laves af svineslaget. Jeg har har aldrig tidligere udbenet en svineskank, men det var nu ikke så vanskeligt endda. Jeg skar et snit ind til benet på langs, der hvor benet ligger mest yderligt, og så skar jeg ligeså forsigtigt kødet fra benet hele vejen rundt. Tålmodighed og en skarp kniv er vist kodeordet her.

rå skankSvineskanken:

  • 1 udbenet svineskank på ca 1100 g
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 lille håndfuld rosmarin
  • 2-3 fed hvidløg – hakket
  • Salt og peber
  • 2 spsk olivenolie

 

Rids sværen på tværs af skanken – pas på at du ikke kommer ned i kødet. Krydr kødsiden med salt og peber og fordel hvidløget og ca 2/3 af krydderurterne. Saml stegen til en “rulle” og fæstn med kødnåle. Gnid sværen med olivenolie og krydr med salt, peber og resten af krydderurterne.

Læg stegen i et ovnfast fad og sæt det i en 135 grader varm ovn i 2 timer og 45 minutter. Vend stegen 3 gange undervejs. (Lav salaten og mayo’en klar, imens skanken hygger sig i ovnen).

Skru ovntemperaturen op på 225 grader og giv stegen yderligere ca 15 minutter, indtil sværen er sprød. Husk at holde øje med stegen og vende den undervejs.

steg svin

burger kun med kødSennepsmayo:

  • 4 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 4 spsk græsk yoghurt
  • 2 tsk honning
  • 4 tsk Coleman’s sennepspulver
  • 1 lille håndfuld persille – finthakket
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser grundigt og lad mayo’en trækker mindst 1 time på køl.

råkostSur/sød æble/gulerodsalat:

  • Saft af 2 citroner
  • 1 spsk sukker
  • 3 æbler
  • 3 gulerødder

 

Bland citronsaft og sukker. Skær æblerne i fine stave og vend dem straks i citronsaften, så de ikke misfarves. Skær også gulerødderne i fine stave og bland dem i æblerne.

Yderligere:

  • 4 lune (rug)-burgerboller eller anden type grovboller
  • Eventuelt lidt salatblade

 

Skær stegen i passende skiver og kom dem i bollerne samme med sennepsmayo, æble/gulerodsalaten og eventuelt lidt salatblade.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie med banan, druer og kærnemælk