Koteletter, grønt og gorgonzola i fad

Steak-salat med grillede grøntsager og nykogte majs

bøf fadJeg havde købt to højrebsbøffer på små 200 g stykket til min datter og mig, men så meldte min søn lige før madlavningstid at han også gerne ville spise med – og så er sådan to bøffer ikke nok på traditionel “sovs-og-kartofler-vis”. Derfor blev menuen hurtigt lavet om til “bøfsalat” – det er nemlig en rigtig god måde at strække kødet på og samtidig smager det forrygende. Jeg gav en hvidløgsdressing og skiver af grillet ciabattabrød til. Start med at lave dressingen, så den kan nå at trække lidt på køl.åpBøfsalat med grillede grøntsager:

  • 2 oksehøjrebs-bøffer på i alt 350-400 g
  • Salt og peber
  • 2 majskolber
  • 1 stor orange peberfrugt – skåret i brede strimler
  • 2 rødløg – skåret i smalle både
  • 2-3 hjertesalathoveder – revet i mundrette stykker
  • 2 avokadoer – skåret i tynde både og dryppet med citronsaft for ikke at misfarves

 

Krydr bøfferne gavmildt med salt og peber – og stil til side. Skær kernerne af majskolberne og kog dem et par minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe og køle af.

Steg/grill peberfrugt og løg på en grillpande eller rigtig grill. De skal have fine grillmærker og samtidig stadig have lidt bid, men løgene skal have “smidt” den værste skarphed – smag dig frem. For mig tog det ca 5 minutter, men løg er forskellige. Krydr med salt og peber og lad grøntsagerne køle lidt af.

Steg bøfferne på en glohed grill/grillpande. Jeg kan lide mit oksekød rødt, så jeg gav dem kun 1-1½ minut på hver side.

Imens bøfferne hviler – arranger salat, majskerner, peberfrugter, løg og avokado fint på et fad. Gem lidt majskerner til at drysse øverst på den færdige salat.

Krydr eventuelt bøfferne med lidt ekstra salt og skær dem i passende skiver. Vend kødet i stegeskyen, og arranger det pænt ovenpå salaten. Drys med majs.

bøf salat tætDressing:

  • 3 dl cheasy A38
  • 4-5 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 3-4 fed hvidløg – presset
  • 2 forårsløg – fint snittet
  • 3 spsk citronsaft
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen til en dressing og lad den hvile en halv times tid på køl.

Yderligere:

  • Ciabatta eller andet godt brød – eventuelt grillet

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koteletter, grønt og gorgonzola i fad