Dansk hakket kalv og flæsk møder Mellemøsten

Koteletter, grønt og gorgonzola i fad

fad-kote-e1436990538356 (1) 48I dag stod den på endnu en variant af koteletter i fad – nemlig med cremet gorgonzolasovs og grøntsager stadig med en anelse bid. Jeg serverede ovnkartofler og en grøn salat til.

kote-tall2Opskrift:

  • 6 små svinekoteletter – ca 600 g
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber
  • 2 rødløg – skåret i smalle både
  • 1 rød peber – skåret i strimler
  • 250 g champignons – skåret i kvarte
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 1½ spsk finthakket frisk timian
  • 1½ spsk finthakket frisk rosmarin
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 150 g gorgonzola – befriet for de værste skorper og skåret i mindre stykker

 

Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem hurtigt i smør i en dyb pande. Læg dem i et ovnfast fad og stil til side.

Svits rødløg, rød peber og champignons et par minutter på samme pande som kødet. Vend hvidløg, timian og rosmarin i grøntsagerne og steg endnu et minut. Krydr med salt og peber og fordel grøntsagerne over kødet.

Hæld madlavningsfløde på panden, som både kødet og grøntsagerne blev stegt på og tilsæt gorgonzola. Lad osten smelte i madlavningsfløden over middelvarme – rør i det indimellem. Når ostesovsen har en passende konsistens smag da til med salt og peber, og hæld den over kødet og grøntsagerne.

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader og bag i ca 25 minutter.

kote-salat 48Dagens salat af iceberg, agurk, små tern af soltørret tomat og grønne oliven. Dressing af olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, hvidløg, salt og peber.

Yderligere:

  • Ovnkartofler

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk hakket kalv og flæsk møder Mellemøsten