Steak-salat med grillede grøntsager og nykogte majs

Lammekølle i rød karry

lammJeg havde lovet lammekølle til middag, men jeg havde lyst at tilberede den lidt utraditionelt. Det kom der denne thaiinspirerede ret ud af. Hvis jeg havde været en thailandsk husmor, så havde jeg nok skåret kødet fra benene til at starte med, men det er jeg ikke, så jeg tillader mig masser af uautentiske “unoder”. Uanset så smagte det pragtfuldt og passede rigtig godt til sådan en “efterårs-sommerdag” med regn og rusk som i dag. Det er jo en god stor portion, så vi har også til i morgen – enten som retten er eller forvandlet til noget andet.

lam-gryde2Opskrift:

  • 1 lammekølle uden nøgleben og skank à ca 2300 g
  • Salt
  • 1 spsk neutralt smagende olie
  • 2 spsk palme- eller rørsukker
  • 3-4 spsk rød karrypasta fra en thaikøbmand – ikke fra supermarked
  • 4 fed hvidløg – fint hakket
  • 1 tommelfinger stort stykke frisk ingefær – fint hakket
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • 2 dl vand
  • 8 kaffir limeblade
  • 2 laurbærblad
  • 2 stjerneanis
  • 1 rødløg – skåret i smalle både
  • 1 sommerløg – skåret i smalle både
  • 2-3 gulerødder – skåret i skiver
  • 1 gul squash – halveret og skåret i skiver
  • 2 røde pebre – skåret i smalle strimler
  • 1  bundt asparges – trimmet og skåret i mundrette stykker
  •  3-5 spsk fiskesovs
  • 2-3 forårsløg – fint snittet

 

Krydr lammekøllen med salt og lad den trække en halv times tid. Brun køllen på alle sider i lidt olie i en stegegryde. Tag køllen op og læg den til side.

Tag gryden fra varmen og tilsæt palmesukker og rød karrypasta og rør, indtil sukkeret er smeltet. Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege ca 1 minut i den varme sukker-blanding. Hæld kokosmælk og vand i gryden og sæt den tilbage på kogepladen. Kom kødet i gryden og lad det simre ved lav varme under låg i ca 3 timer. Vend køllen ca hver halve time og skum urenheder og eventuelt lidt af fedtet fra.

Tag kødet op af gryden, sæt det til side og lad det hvile lidt. Skru op for varmen under gryden og tilsæt løgene og lad dem småkoge ca 10 minutter uden låg.

Tilsæt de øvrige grøntsager og lad dem simre, imens du skærer kødet i passende stykker. (Mit var virkeligt mørt og faldt nærmest af benet). Kom kødet i gryden og smag “sovsen” til med fiskesovs. Drys med forårsløg og server retten sammen med jasminris.

lam-g-tæt-e1437334244702 nyYderligere:

  • Jasminris kogt efter anvisning på pakken
  • Eventuelt ekstra frisk chili, hvis du kan lide det rigtig hot
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Steak-salat med grillede grøntsager og nykogte majs