Karbonader med rosmarin og estragon i vindrueflødesovs, samt bulgur og grøn salat

Sommergryde med okseinderlår og grønt i flødesovs

gryde22I dag stod den på en skøn sommelig gryderet med okseinderlår, masser af friske krydderurter og grøntsager i flotte kulører. Jeg serverede nye danske kartofler til, men ris eller bulgur kunne såmænd også gå fint an.

gg2Opskrift:

  • 500 g okseinderlår i strimler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 rødløg – skåret i tynde både
  • 2 porrer – skåret i tynde ringe – delt i den hvide og grønne del
  • 4-5 spsk soltørret tomat i små tern + 1 spsk af olien
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 håndfuld blandet frisk oregano, timian, rosmarin og estragon – fint hakket
  • 3 gulerødder – skåret i skiver
  • 1 lille gul squash – skåret i skiver
  • 1 rød peber – skåret i strimler
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 håndfuld bladselleri-blade – groft hakket

 

Brun kødet lynhurtigt i olivenolie i  en gloende varm stegegryde og krydr det med chiliflager, salt og peber. Tag kødet op af gryden og læg det til side.

Kom de soltørrede tomat-tern  og 1 spsk “tomatolie” i gryden og klar rødløget og den hvide del af porrerne heri, uden at det tager farve. Tilsæt krydderurterne og de øvrige grøntsager og steg yderligere 4-5 minutter – stadig uden at det tager farve.

Hæld madlavningensfløde i retten og smuldr bouillonterningen heri. Lad det småkoge 3-4 minutter, indtil fløden er tyknet let. Tilsæt kødet og eventuelt kødsaft og varm retten igennem. Drys med bladselleri-blade og server.kk2Yderligere:

  • Kogte nye kartofler

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karbonader med rosmarin og estragon i vindrueflødesovs, samt bulgur og grøn salat