Sliders x 3

Flødekartofler med et twist, salat og en god bøf

kold reI dag lavede jeg en variant af flødekartofler med svampe, soltørrede tomater, hvidvin og friske krydderurter. De traditionelle flødekartofler smager skam skønt og selvom det heller ikke er noget, vi får så ofte, så holder jeg alligevel af indimellem at give dem et twist i den ene eller anden retning. Vi fik flødekartoflerne til et par gode entrecôter og en grøn salat, men de ville også passe fint til både kylling og svinekød.

Bøfferne fik først en god omgang salt og peber, samt et drys finthakket frisk rosmarin og timian. Derefter fik de lov at trække, imens grillpanden blev varm. Jeg lader altid min grillpande opvarme mindst 5 minutter før brug. Bøfferne på små 200 g stykket fik ca 1½ minut på hver side på den hede grillpande. Efterfølgende lod jeg den hvile et par minutter.

pu nyFlødekartofler med et twist:

 • 1 kg kartofler – skrællet og skåret i tynde skiver
 • 250 g champignons – skåret i skiver
 • 1 spsk finthakket frisk timian
 • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
 • 3-4 fed hvidløg – finthakket
 • 6  spsk soltørret tomat i små tern
 • Salt og peber
 • 1 knips chiliflager
 • 2,5 dl tør hvidvin
 • 5 dl (madlavnings)fløde – jeg brugte Arla madlavningsfløde 18%
 • Eventuelt et drys persille til pynt

 

Kom kartoflerne i et ovnfast fad. Rist champignonerne på en tør pande, indtil de afgiver væske og denne er indkogt igen. Tilsæt de friske krydderurter, hvidløg, soltørret tomat, krydr gavmildt med salt, peber og chiliflager og steg endnu et minut.

Tilsæt hvidvin og fløde og lad det simre et par minutter, inden blandingen hældes over kartoflerne og blandes godt med disse. Bag kartoflerne i ovnen 60-70 minutter på 200 grader eller indtil de er møre og fløden er cremet. Læg eventuelt et stykke stanniol over, hvis kartoflerne er ved at blive for mørke. Drys med persille og server.

sa reDagens salat af krølsalat, tomat, rødløg og sorte oliven. Hertil en olie/eddike-dressing med dijonsennep og hvidløg.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sliders x 3