Dekonstrueret lilla kartoffelsalat med rygeost, og grillede skaftkoteletter

Lakselasagne med spinat, tomat, ricotta og gorgonzola

llDenne lakselasagne tager ikke meget mere end et kvarter at smække sammen og resten af tiden passer den jo sig selv i ovnen. Samtidig smager den forrygende og egner sig fint til både weekendmiddag og gæster. Vi fik den nu på en ganske almindelig tirsdag, men lidt hverdagsforkælelse skal man heller ikke kimse af.

Jeg serverede blot feldsalat med olie/eddike-dressing til, da jeg godt kan lide det let bitre og syrlige modspil til laksens og ostens fedme, uden alle mulige andre smagsindtryk som en mindre enkel salat ville give.

llfrOpskrift:

  • Ca 450 g fersk laks uden skind og ben – skåret i mindre stykker
  • 8 lasagneplader – gerne med spinat
  • 1 løg – finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 250 g frisk spinat
  • 5 dl madlavningsfløde – jeg brugte Arla 18%
  • 1/4 tsk friskrevet muskatnød
  • Salt og peber
  • 250 g ricotta
  • 3 modne tomater – skåret i skiver – tag eventuelt 2-3 skiver fra til pynt
  • 150 g gorgonzola

 

Klar løget i olivenolien på en dyb pande. Tilsæt hvidløg og spinat og steg, indtil spinaten er faldet sammen. Hæld madlavningsfløden på og krydr med muskatnød, salt og peber. Lad det simre et par minutter.

Kom lidt under halvdelen af “spinatfløden” i bunden af et ildfast fad (der passer i størrelse til 4 lasagneplader i hvert lag). Læg et lag lasagneplader og fordel laks, tomat og riscotta herpå i nævnte rækkefølge. Læg endnu et lag lasagneplader og kom resten af “spinatfløden” ovenpå. Fordel klatter af gorgonzola ovenpå spinaten og pynt eventuelt med et par skiver tomat øverst.

Bag lasagnen ca 40 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Dæk eventuelt med stanniol, hvis lasagnen er ved at blive for mørk.

lakselasagne fad uhel reEndvidere:

  • En enkel grøn salat med olie/eddike-dressing

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dekonstrueret lilla kartoffelsalat med rygeost, og grillede skaftkoteletter