Sandwich med flanksteak og østershatte à la crème

Salat med tre slags bønner og tuncreme

tuno rereI dag stod den på en fyldig salat med hele tre forskellige slags bønner – nemlig voksbønner, snittebønner og limabønner. Her til en virkelig lækker creme af tun rørt med mayonnaise og andre gode sager. Jeg gav også lunt ciabatta brød til, selvom salaten er ret mættende i sig selv.

tundressing reTuncreme:

  • 2 dåser tun i vand – drænet
  • 50 g kapers + lidt ekstra til pynt
  • 2 fed hvidløg – hakket
  • Saft af ½ citron
  • 4 ansjoser – groft hakket
  • Ca 125 g god mayonnaise uden E-numre eller andre uvedkommende ingredienser
  • Salt og peber

 

Blend tun, kapers, hvidløg, citronsaft, ansjoser og 1/3 af mayonnaisen  til en ensartet masse med en stavblender. Rør resten af mayonnaisen i med en ske og smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft. Lad tuncremen trække på køl, imens salaten laves.

tunsalat reSalaten:

  • 2oo g friske snittebønner – nippede og skåret i mundrette stykker
  • 200 g friske voksbønner – nippede og skåret i mundrette stykker
  • 1 dåse limabønner – skyllet og drænet
  • 1 mini-romainesalathoved – revet i mundrette stykker
  • 1 lille håndfuld persillekviste
  • 10 cherrytomater – halveret
  • 10 sorte oliven med sten

 

Kog snittebønner og voksbønner i 6 minutter i letsaltet vand og overhæld dem straks med iskoldt vand. Lad dem dryppe godt af. Arranger alle ingredienser indbydende på et fad.

tun-tall-2-re2 reEndvidere:

  • Lunt ciabatta eller andet godt brød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sandwich med flanksteak og østershatte à la crème