Chili/honning/whisky-glaseret skinke og parmesan-gratineret flødebagt butternut squash
Glaserede skinker er ikke noget, jeg tidligere har gjort det så voldsomt meget i, men da vi for nogle måneder siden fik honningglaseret skinke med preusser-kartoffelsalat, faldt den glaserede skinke i ret god jord hos børnene, så de skulle selvfølgelig ikke vente 5 år på at få det igen. I dag blev det dog ikke med honning og sennep-glasering, men med honning, stærk chilisovs og whisky. Tilbehøret bestod af flødebagt butternut squash, som jo er i sæson lige nu – og så selvfølgelig lidt grønt i form af en salat.
- 1 forkogt skinke à ca 1200 g
- 2 spsk honning
- 2 spsk Sriracha chilisovs
- 2 spsk whisky
Læg skinken i et ovnfastfad. Bland honning, Sriracha chilisovs og whisky og hæld ca 1/3 over skinken. Sæt skinken til side, imens du forbereder butternut squashen, som også skal have et forspring i ovnen på 30 minutter.
Hæld endnu 1/3 af honning/chili-blandingen over skinken og bag den i den 200 grader forvarmede ovn i 30 minutter. Hæld den sidste 1/3 af honning/chili-blandingen over skinken, når halvdelen af tiden er gået. Pas på at den ikke bliver for branket. Dæk eventuelt med stanniol.
- 1 butternut squash – skrællet og uden kerner
- 3 fed hvidløg – presset
- 1 porre – skåret i tynde ringe
- 3 tsk frisk hakket timian
- Salt og peber
- 5 dl fløde – jeg brugte Arla madlavningsfløde 18%
- Ca 50 g friskrevet parmesan
Del butternut squashen i kvarte og skær den i tynde skiver. Vend butternut squash, hvidløg, porre, timian, salt og peber sammen i et ovnfast fad og hæld fløden over. Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn og bag 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og fordel/riv parmesanosten jævnt udover. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag endnu 30 minutter (Sæt skinken ind samtidig).
Dagens salat af feldsalat, agurk og avokado med olie/eddike-dressing.
Ingen kommentarer endnu