Grydestegt nakkefilet med karry, æbler og cremefraiche, samt salat med rød spidskål, gulerødder, appelsin og ingefær
Dagens nakkefilet skulle egentlig havde været aftensmaden i går, men den var lidt længere tid om at tø op end forventet, så det blev altså først i dag at den kom på middagsbordet. Til gengæld kan jeg garantere at den var værd at vente på. Kombinationen af det smørmøre svinekød, de sød/syrlige æbler, karryens varme og cremefraichens fedme sad så at sige lige i skabet.
Nakkefilet med karry, æbler og cremefraiche:
- 1 nakkefilet à ca 1000 g
- Salt og peber
- 2 spsk olivenolie
- 4 spsk karry
- 1 gulerod – skåret i små tern
- 2 løg – hakket
- 2 fed hvidløg – fint hakket
- 3 æbler
- Vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger – smuldret
- 4 dl cremefraiche 38%
- Eventuelt 1 fintsnittet forårsløg som pynt
Krydr nakkefileten med salt og peber og brun den grundigt på alle sider i en stegegryde. Tilsæt karry og svits det 30 sekunder, inden gulerod, løg, hvidløg og det ene æble skåret i små tern tilsættes. Steg yderligere et par minutter og hæld så vand på, så det dækker 2/3 af stegen. Lad stegen simre 1 time og 45 minutter for svag varme. Vend stegen en gang undervejs.
Tag stegen op af gryden og hold den varm. Kom de 2 sidste æbler skåret i tynde både op i stegegryden. Skru op for høj varme og lad stegeskyen koge ind til ca 2/3 uden låg. Opløs bouillonterninger og cremefraiche i stegeskyen og smag til med salt og peber. Læg kødet tilbage i gryden og bring sovsen til kogepunktet. Drys eventuelt med forårsløg.
Server med ris, salaten og eventuelt mangochutney. Du kan eventuelt skære kødet, inden du lægger det tilbage i gryden, men jeg syntes at det så pænere ud med det hele stykke kød og det er så supermørt at det intet problem er at skære det ved spisebordet.
- Saft af 1 appelsin
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 knips chiliflager
- Ca 1/4 rød spidskål – fintsnittet
- 2 gulerødder – i ultratynde strimler (brug en kartoffelskræller)
- Lidt frisk mynte
Rør appelsinsaft, ingefær og chiliflager sammen i en skål. Vend rød spidskål og gulerod heri og drys med frisk mynte.
Endvidere:
- Ris kogt efter anvisning på pakken
- Eventuelt mangochutney
Ingen kommentarer endnu