Butterdejstærte med rosenkål, bacon og blåskimmelost

rt 2 reFor en del mennesker er rosenkål noget, man udelukkende spiser, fordi det er vanvittigt sundt eller fordi ens mor sagde at man skulle. Heldigvis er flere og flere dog ved at få øjnene op for at disse små kålhoveder faktisk smager rigtig godt, hvis bare de tilberedes rigtigt. Der er aldrig nogensinde kommet noget godt ud af at dødkoge nogen grøntsag sønder og sammen, hvilket vist var den måde, de fleste af os fik rosenkål som børn. Prøv i stedet at spise dem rå og fint snittet i salat,  hårdt stegt på panden eller i ovn eller som her i en skøn tærte sammen med bacon og blåskimmelost, så vil jeg næsten garantere at alle kan lide rosenkål.

rt tæt rereButterdejstærte med rosenkål, bacon og blåskimmelost:

  • 1 udrullet butterdej ca 25 x 40 cm
  • Ca 200 bacon i tern
  • Ca 250 g rosenkål – meget fint snittet
  • Salt og peber
  • En anelse friskrevet muskatnød
  • 2,5 dl hytteost
  • 2 æg
  • Ca 75 g blåskimmelost – smuldret –  jeg brugte Danablu

 

Steg baconen sprød og lad den dryppe af på fedtsugende papir. Hæld det værste fedt at panden og steg derefter rosenkålen, indtil den falder let sammen. Krydr med salt, peber og muskat.

Bland hytteost, æg og blåskimmelost i en skål og vend bacontern og rosenkål heri. Placer butterdejen på en bagepapirbeklædt bageplade og fold 1½-2 cm af dejen opad hele vejen rundt, så den danner en kant. Læg rosenkål-blandingen på butterdejen indenfor kanten. Bag i en forvarmet ovn ca 20 minutter på 200 grader.

Endvidere:

  • Eventuelt en simpel salat med syrlig olie/eddike-dressing

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svinemørbrad med æbler, løg og bacon, samt ovnbagte kartofler og hokkaido, og syrlig rosenkålsalat med feta og persille