Langtidsstegt and med skøn andesovs og savoykålsalat

Fiskesuppe med torsk, rejer og vinterurter, samt fennikel-aïoli

torskesuppe gryde reVejret byder jo en at lave en god varmende suppe og netop sådan en får du opskriften på lige her: Nemlig en nem fiskesuppe med torsk, rejer, vinterurter, små kartofler, hvidvin og solmodne cherrytomater fra dåse. Her til en virkelig lækker og syndig aïoli med masser af hvidløg og fennikeltop.

torskesuppe tall 2 rere nyFiskesuppe med torsk, rejer og vinterurter:

  • 300 g torskefilet uden skind – skåret i strimler af 2-3 cm bredde
  • 150 g kutterrejer
  • Salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg – hakket
  • 1 gulerod – skåret i tern
  • 1 persillerod – skåret i små tern
  • 1/4 sellerihoved – skåret i små tern
  • 1 lille fennikel – halveret og skåret i tynde skiver – gem den grønne top
  • 4 fed hvidløg – hakket
  • 2-3  laurbærblade
  • 1 dusk frisk timian – hakket
  • 1½ tsk chiliflager
  • Ca 5 dl tør hvidvin
  • 2 dåser cherrytomater
  • 7 dl fiskefond – eventuelt vand + terninger
  • 12-16 små kartofler – skær eventuelt lidt større midt over
  • 2 dl fløde – jeg brugte piskefløde
  • Friske basilikumblade til pynt

 

Krydr torsken med salt og peber og sæt den til side. I en suppegryde med lidt olivenolie – steg løg, gulerod, persillerod, selleri, fennikel, hvidløg, laurbærblade, timian og chiliflager indtil løget er klaret, men uden at noget tager farve.

Tilsæt hvidvin og lad alkoholen dampe af. Kom også cherrytomater og fiskfond i gryden og lad det småkoge i ca 5 minutter. Tilsæt kartoflerne og lad retten simre under låg, indtil de er næsten møre. Tilsæt fløden og lad retten simre endnu et par minutter. Smag til med salt og peber.

Kom torsk og rejer i gryden, læg låg på og tag gryden af varmen. Bær gryden ind på spisebordet, kald familien sammen og skænk drikkevarer. Tag låget af gryden, drys med basilikumblade og server. Med andre ord – torsk og rejer skal kun have få minutter og hellere for lidt end for meget. Giv aïolien til i en skål for sig, så den enkelte selv kan dosere.

torsk aioli rereFennikel-aïoli:

  • 8 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser – gerne hjemmerørt.
  • 3 fed hvidløg – presset
  • ½ tsk dijonsennep
  • 2 spsk finthakket fennikeltop
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen og lad aïolien trække mindst 15 minutter på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtidsstegt and med skøn andesovs og savoykålsalat