Græske muslinger

Grydestegt cuvettesteg med rosa pebersovs og små kartofler og grønt ristet i smør

cy tall re

Lørdagsmiddagen bestod af en virkelig mør og saftig cuvettesteg med en skøn sovs med aromatiske rosa peberkorn, sennep og cognac, samt små kartofer, næsten sorte gulerødder, orange peberfrugt og burrerødder stegt i smør. Jeg er ikke tidligere stødt på burrerødder,  men de skulle være noget af det sundeste sunde og så smagte de ovenikøbet også godt. Normalt steger jeg cuvettestege i ovnen – indimellem efter have brunet dem i en gryde først, men i denne gang fik jeg lyst til at stege den i gryde hele vejen. Jeg må sige at jeg blev positivt overrasket og det er absolut ikke sidste gang at jeg bruger denne tilberedningsmetode.

cy fad rereGrydestegt cuvettesteg og rosa pebersovs:

 • 1 oksecuvette à ca 1200 g
 • Salt og peber
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 stort fed hvidløg – pillet
 • 1 dl vand
 • 2 spsk smør
 • 1 løg – finthakket
 • 3 spsk rosa peberkorn – let knuste
 • 2 spsk dijonsennep
 • 5 spsk cognac
 • 5 dl fløde – jeg brugte 2 dl piskefløde og 3 dl Arla madlavningsfløde 18%
 • Eventueltlidt af en oksebouillonterning
 • Lidt kulør

 

Start med at regne ud, hvor længe din cuvette skal stege. Den skal have 3,5 minutter pr. 100 g kød inklusive bruningen. Med min steg, som vejede 1200 g, så regnestykket altså således ud: 3,5 x 12= 42 minutter.

Krydr stegen gavmildt med salt og peber på begge sider og brun den grundigt også på begge sider i en meget varm stegegryde, der lige er smurt med lidt olivenolie. Hæld 1 dl vand i bunden af gryden og kom det hele hvidløgsfed i, skru ned for svag varme og lad stegen simre det beregnede antal minutter (- bruningstiden) under låg. Vend stegen, når halvdelen af tiden er gået.

I mellemtiden –  Smelt smøret i en gryde og tilsæt løg og peberkorn, lad det stege for lav varme, indtil løgene er helt bløde, men uden at de har taget farve. Tilsæt sennep og cognac og lad eddiken og alkoholen koge af. Hæld fløden i gryden og lad det simre, indtil sovsen har en passende konsistens – og sæt den så til side. (Kog kartofler og grøntsager- se opskrift længere nede på siden)

Tag stegen op af gryden, når den er færdigstegt og lad den hvile et lunt sted, imens du laver sovsen og smørrister kartofler og grønt. Gem endelig både stegesky og gryde.

Kog stegeskyen ind til ca det halve og mos hvidløgsfeddet og kom begge dele i gryden med fløde. Lad fløden koge op igen og lad det simre, indtil det igen har en passende sovsekonsistens. Smag til med salt og peber. Giv eventuelt sovsen lidt smuldret oksebouillonterning, hvis du synes at den ikke er kraftig nok i smagen (det var ikke nødvendigt for mig). Farv sovsen med lidt kulør, men den skal endelig ikke være for mørk.

cy sovs reSmørristede kartofler og grøntsager:

 • Ca 16 små kartofler – kogt næsten møre i letsaltet vand og efterfølgende pillet
 • 4 sorte/lilla gulerødder – delt i halve og kogt næsten møre i letsaltet vand
 • 2 burrerødder – skrællet, skåret i mindre stykker og kogt næsten møre i letsaltet vand.
 • 1 gul peberfrugt – skåret i brede strimler
 • 3 spsk smør
 • Salt og peber
 • 1 lille håndfuld små persillekviste

 

Smelt smørret i stegegryden og rist kartofler og grøntsager gyldne og varme heri. Krydr med salt og peber. Arranger kartofler og grøntsager på et fad sammen med kødet og pynt med persille. Server sammen med den varme sovs.

cy halvt fad rere

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græske muslinger