Hakkebøffer med stilton, samt rustikke ovnbagte vintergrøntsager og portvinssovs

port reHakkebøffer er jo noget af det meste danske, men når man fylder dem med stiltonost og giver ekstra sprøde rosmarinkrydrede ovnbagte grøntsager og portvinsovs til, så sendes både tanker og smagsløg i retning af det engelske.

De grove grøntsager forkogte jeg, hældte vandet fra og gav en god rystetur i gryden, inde de kom i ovnen. På den måde bliver overfladen lidt nopret, hvilket gør at de bliver endnu mere sprøde efter en tur i ovnen, end de sædvanelige ovnbagte grøntsager bliver. Samtidig skar jeg dem lidt grovere end normalt, så de stadig havde en “blød” kerne og den enkelte grøntsag trådte tydeligt frem. Fortvivl ikke, hvis dine rosenkål bliver ret mørke, de smager forrygende sådan.

port grøntOvnbagte vintergrøntsager:

  • 2 bage kartofler – skrællet og delt i kvarte
  • 2 søde kartofler – skrællet og delt i trediedele på langs
  • 2 pastinakker – delt i halve
  • 2 persillerødder – delt i halve
  • 3 gulerødder – delt i halve – jeg brugte 2 sorte og en almindelig
  • 1 porre – delt i 3
  • 2 løg – delt i kvarte
  • 2 håndfulde rosenkål – befriet for det meste af stokken
  • 4-5 fed hvidløg med skal – banket flade
  • 4-5 kviste rosmarin – revet i lidt mindre stykker
  • Salt og peber
  • 4-5 spsk olivenolie

 

Kog stykkerne af bagekartoffel, sød kartoffel, pastinak, persillerod og gulerod i usaltet vand i ca 8 minutter. Hæld vandet fra og giv grøntsagerne en ordentlig rystetur i gryden, så overfladen bliver revet lidt op.

Kom de letkogte grøntsager i et stort ovnfast fad og tilsæt porre, løg, rosenkål, hvidløg og rosmarin. Krydr godt med salt og peber, dryp olien udover og vend det hele godt rundt, men uden at ødelægge grøntsagerne. Bag i en forvarmet ovn på 220 grader i en lille time eller indtil grøntsagerne er møre, sprøde og gyldne. Vend dem lidt rundt undervejs.

port bøf reHakkebøffer med stilton:

  • Ca 500 g hakket oksekød – jeg brugte med 3-7% fedt
  • Ca 70 g stilton – alternativt anden blåskimmelost
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie

 

Fordel kød og ost i 3 og form 3 flotte hakkebøffer med hvert sit stykke stiltonost i midten. Krydr med salt og peber og brun bøfferne i på begge sider i lidt olivenolie. Steg bøfferne færdig de sidste 7-10 minutter  i ovnen sammen med grøntsagerne, imens du laver sovsen.

Portvinssovs:

  • ½ løg – meget fint hakket
  • Eventuelt lidt olivenolie
  • 2 dl portvin
  • 1 oksebouillonterning -smuldret
  • 4 dl fløde – jeg brugte Arla madlavningsfløde 18%
  • Kulør
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt balsamico

 

Klar løget på “bøfpanden” tilsæt eventuelt lidt mere olie, hvis nødvendigt. Kog panden af med portvin. Tilsæt bouillonterning og kog portvinen ind til det halve. Hæld fløden på og lad sovsen simre, indtil den har en passende konsistens. Farv med kulør. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt balsamico – alt efter hvor sød din portvin er.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Southern fried kylling", flødestuvede majs, ovnbagte søde kartofler og sølvbede med bacon, chili og hvidløg