Butterdejstærte med rosenkål, bacon og blåskimmelost

“Southern fried kylling”, flødestuvede majs, ovnbagte søde kartofler og sølvbede med bacon, chili og hvidløg

sou alt 3 huDet er ikke ofte at jeg laver paneret mad, men i dag gik jeg all in med kylling, der både var paneret OG friturestegt – nemlig southern fried chicken med tilbehør, der naturligvis også var inspireret af det amerikanske sydstatskøkken.

Kyllingen skal marinere i kærnemælk – gerne natten over, men 4-5 timer kan også gå an, så retten kræver lidt tid og planlægning, samt ro og overskud til at stå med den varme olie. Mine børn mente bestemt at det var det hele værd og er du til saftigt kød og ultra sprødt skind – ja, så er denne metode, da også den ypperste.

Forbered tilbehøret så meget du kan, før du begynder at friturestege kyllingen, så du kun skal lave det allersidste, imens kyllingen køler lidt af inden serveringen.

Southern fried chicken:

  • 1500 g “lårmix” eller tilsvarende
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 +1 spsk røget stærk paprika
  • 1 + 1 spsk paprika
  • Peber
  • 1 løg – groft hakket
  • 3-4 fed hvidløg – banket flade
  • Ca 2,5 dl hvedemel
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt
  • 1-1½ liter olie velegnet til friture

 

Bland kærnemælk, 1 spsk røget paprika, 1 spsk paprika, godt med peber, løg, og hvidløg og kom kyllingestykkerne heri. Lad kødet marinere mindst 4 timer og gerne natten over. Vend lidt rundt i det indimellem.

Bland hvedemel, 1 spsk røget paprika, 1 spsk paprika, chiliflager, salt og peber og vend alle kyllingestykker på skift heri.

Varm olien op til ca 175 grader i en rigelig stor gryde med høje kanter. Steg kyllingestykkerne ca 20 minutter eller indtil de er gylden og gennemstegte. Vend stykkerne et par gange undervejs. Læg kyllingestykkerne til afdrypning på en rist med avispapir under.

Jeg stegte mine kyllingelår af 2 omgange og første hold var stadig rigeligt varme, da andet hold var klar. Lad under alle omstændigheder altid kødet køle af ca 10 minutter, inden du sætter tænderne i det, for at undgå forbrændinger.

HUSK at du ALDRIG må komme vand i varm olie. Hav ALTID et grydelåg liggende parat, hvis der går ild i olien. SLUK for emhætten, hvis der går ild i olien. HUSK at børn og hunde IKKE hører til i et køkken, hvor der frituresteges. HUSK at du IKKE må hælde den varme olie i afløbet efter brug. Brug HELST kun fritureolien 1 gang og HØJEST 2-3 gange.

sou kartof reOvnbagte søde kartofler:

  • Søde kartofler – skrællet og skåret 3-4 cm tykke skiver
  • Lidt olivenolie
  • Røget stærk paprika
  • Salt

 

Vend skiverne af et passende antal søde kartofler med olie, røget paprika og salt. Bag kartoflerne ca 35 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.

sou majs reFlødestuvede majs (creamed corn):

  • 500 g optøede søde majs fra frost
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 3 dl piskefløde
  • Lidt purløg til pynt

 

Kom alle ingredienser – undtaget purløg – i en gryde og lad det simre, indtil fløden tykner. Rør i det jævnligt undervejs og mas lidt med grydeskeen, så ca halvdelen af majskernerne splatter lidt ud.

sølvbede reSølvbede med bacon, chili og hvidløg:

  • 1 stor sølvbede – skåret i ca 3 cm strimler – det nederste af stokken lidt smallere
  • Ca 100 g bacon – skåret i tern
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg – presset
  • Ca 1 spsk citronsaft

 

Steg baconen sprød i en dyb pande. Hæld det værste fedt fra og tilsæt sølvbede, chiliflager, salt, peber og hvidløg. Steg indtil sølvbeden falder sammen, men stokken stadig har lidt bid. Dryp med citron.

sour re

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterdejstærte med rosenkål, bacon og blåskimmelost