Krydderurtesild

Parmesangratineret oksekødsfad med aubergine og kartoffel crème de la crème

okf nyDagens ret af hakket oksekød kan vel bedst betegnes som en fusion mellem lasagne, moussaka og flødekartofler. En velkrydret kødsovs med bløde tern af aubergine, dækket af kartoffelskiver, fløde og friskrevet parmesanost. What’s not to like?

oksefad fad rereOpskrift:

  • 500 g hakket oksekød – jeg brugte med 7-10% fedt
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 løg – hakket
  • 1 aubergine – skåret i ca 5 x 5 cm tern
  • 1 gulerod – revet
  • 1/5 sellerihoved – revet
  • 4-5 fed hvidløg – presset
  • ½ spsk tørret oregano
  • ½ tsk tørret timian
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk frisk revet muskatnød
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 dl vand
  • 1 fond du chef med okse – alternativt bouillonterning
  • Ca 1 kg kartofler – skrællet og skåret i meget tynde skiver
  • 5 dl fløde – jeg brugte Arla madlavningsfløde 18 %
  • Ca 100 g friskrevet parmesanost

 

Steg løg og aubergine i olivenolie, indtil løgene er bløde og auberginen gylden. Tilsæt gulerod og selleri og steg endnu et par minutter, inden kødet også tilsættes. Brun kødet, imens du hakker det til “smulder”. Krydr med hvidløg, oregano, timian, kanel, spidskommen, muskatnød, chiliflager, salt og peber.

Tilsæt tomatpuré og lad denne stege med et par minutter, inden flåede tomater, vand og fond du chef tilsættes. Lad kødsovsen simre under låg i ca 30 minutter – gerne længere, men så spæd med mere vand, hvis nødvendigt. Smag til med salt og peber.

Fordel kødsovsen i et ovnfast fad og fordel kartoffelskiverne ovenpå. Hæld forsigtig fløden på og krydr med salt og peber. Bag ca 1 time i en forvarmet ovn på 200 grader. Når der mangler 5-10 minutter, så drys retten med parmesanost og bag videre, indtil kartoflerne er møre og osten er gylden.

tæt reComfort food når det er bedst.

okf salat reDagens salat af feldsalat, rødløg, tern af soltørret tomat og feta. Hertil olie/eddike-dressing af olien fra de soltørrede tomater, hvidvinseddike, hvidløg, salt og peber.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydderurtesild