Smørstegte torskebukser med aspargeskartofler, dampede porrer og romanescokål, samt lime-aïoli

Oksestriploin med ostegratinerede flødebagte majroer, samt sauté af grønne bønner, champignons og rødløg

bøf

Der stod bøffer på menuen i går aftes – nemlig strip loin steaks, som er bøffer af oksefileten med fedtkant. Fedtkanten kan du jo skære af, som du lyster, men vent til efter at du har stegt bøffen, da den er med til at give smag.

Som tilbehør lavede jeg ikke flødekartofler, men “flødemajroer”. Jeg må indrømmer at jeg nok foretrækker kartoffeludgaven, men majroerne er sjove som afveksling og er et rigtig godt bud, hvis du er en af dem, der ikke spiser kartofler, men alligevel drømmer om 80’er klassikeren.

Normalt kan jeg bedst lide at få en salat med en lidt syrlig olie/eddike-dressing til, når jeg får flødekartofler eller lignende, men min salat havde fået frost og var afgået ved døden. I stedet blev det til en sauté af grønne bønner, champignons og rødløg. Det smagte skønt, men jeg kunne også godt have brugt lidt syre og “friskhed”. Dog er jeg tilbøjelig til at tro at det er mig, der er lidt sær og for “salatafhængig”. Resten af familien savnede ikke salaten, men du kender jo bedst selv dine præferencer.

Bøfferne på knap 200 g stykket blev blot krydret gavmildt med salt og peber og fik 1 minut på hver side på en meget varm pande i en blanding af smør og olivenolie, men vi foretrækker også godt røde bøffer her i huset. Kan du bedre lide dine bøffer medium stegt, så giver du dem 2 minutter på hver side.

fb“Flødemajroer:

  • 1 kg majroer – skåret i tynde skiver. Hvis de er pæne behøver du ikke at skrælle dem.
  • 6 dl fløde – jeg brugte halv piskefløde og halv Arla madlavningsfløde 18%
  • 3-4 fed hvidløg – finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  •  1/4 – 1/3  friskrevet muskatnød
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber – (vær lidt mere gavmild med saltet end du er til flødekartofler)
  • En god håndfuld revet ost med god smelteevne – jeg brugte en blanding af Danbo og Emmentaler

 

Bland fløde, hvidløg, timian, muskatnød, chiliflager, salt og peber i et ovnfast fad. Vend majroerne grundigt rundt i flødeblandingen. sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter eller indtil majroerne er stort set møre. Drys med osten og sæt fadet tilbage i ovnen, indtil osten er smeltet og gylden.

Bønne/champignon/rødløgs-sauté:

  • 2 rødløg – skåret i smalle både
  • 1 spsk smør
  • 200 g champignons – skåret i skiver
  • 2-3 håndfulde grønne bønner – optøede fra frost
  • ½ tsk tørret timian
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • Salt og peber

 

Klar løgene i smør på en sautépande. Tilsæt svampene og steg indtil de er gyldne. Tilsæt bønner, timian, hvidløg, salt og peber og steg videre, indtil bønnerne er gennemvarme.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørstegte torskebukser med aspargeskartofler, dampede porrer og romanescokål, samt lime-aïoli