Pappardelle med ragu af svinekæber, fløde, svampe og trøffel

ragu re

Tidligere når jeg har fået svinekæber, så har det hver gang været braiseret i enten mørkt øl eller rødvin og serveret med kartoffelmos, men i dag fik jeg lyst til at prøve at lave dem på en anden måde – nemlig braiseret i hvidvin og lavet til en italiensk inspireret ragu serveret sammen med pasta. Jeg har længe haft kig på nogle små glas med trøffelcreme og i dag købte jeg så et glas, som jeg kom i ragu’en sammen med små ristede markchampignons. Trøffelcremen smager naturligvis ikke som friske trøfler, men den gav alligevel ragu’en en fin smag af trøffel. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg kommer til at bruge trøffelcreme i min madlavning.

ragu tæt reOpskrift:

 • 700-800 g svinekæber
 • Salt og peber
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 løg – delt i kvarte
 • 1 gulerod – skåret i 3-4 stykker
 • 1 persillerod – skåret 3-4 stykker
 • 2 fed hvidløg – groft hakket
 • 3 dl tør hvidvin
 • Vand
 • 200 g små markchampignons – delt i halve
 • 2,5 dl fløde – jeg brugte piskefløde
 • 1 glas La Tartufata trøffelcreme à 80 g
 • 500 g frisk pappardelle-pasta
 • Et par håndfulde rucola
 • Frisk revet Parmesan eller Grana

 

Krydr kæberne med salt og peber og brun dem på alle sider i lidt olivenolie i en stegegryde. Tilsæt løg, gulerod, persillerod og hvidløg og steg endnu et minut. Tilsæt hvidvin og suppler med vand, så det dækker kødet 2/3 op. Lad kødet simre i ca 2,5 timer under låg. Vend det et par gange undervejs. Imellemtiden – rist svampene på en tør pande og stil dem til side.

Fisk kødet op og lad det køle lidt. Hæld stegeskyen igennem en si og kassér grøntsagerne. Kog stegeskyen ind til ca 2 dl og tilsæt så fløden og trøffelcremen. Riv kødet til trevler med en gaffel og kom det og svampene i stegeskyen/fløden og lad det simre et par minutter. Imellemtiden kog pastaen efter anvisning på pakken – gem lidt af kogevandet.

Bland den ikke alt for velafdryppede pasta i ragu’en. Juster eventuelt ragu’ens tykkelse med lidt af kogevandet fra pastaen. Smag til med salt og peber. Server retten toppet med rucola og friskrevet parmesan.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Måltidssalat med varmrøget laks, cannellini-bønner og feta, samt cremefraichedressing med soltørret tomat og citron