Ribbensteg med ovnbagte rodfrugter, rødvinsovs og salat med blåbær, pærer og blåskimmelost

Kyllingefrikadeller med avokado/feta-creme og lun salat af grøntsager med dårligt ry

dell2 rerreSøndagsmiddagen bød på små sprøde kyllingefrikadeller med en lækker avokado/feta-creme og en mættende “salat” af ærter, edamamebønner og majs – alle optøet fra frost og efterfølgende beriget med friske krydderurter mv.

Grøntsager fra frost anses af mange som kiksede og andenrangs og det er faktisk synd. Grøntsager fra frost er nemlig høstet på det tidspunkt, hvor de har allermest smag, vitaminer og antioxidanter. Faktisk har de i de fleste tilfælde mere af “al det gode” end friske grøntsager fra grønthandler eller supermarked. (Det samme gør sig iøvrigt gældende i endnu mere udpræget grad for diverse bær).

Samtidig er frosne grøntsager nemme at bruge og gør det lettere at undgå madspild, da man kan nøjes med at tage præcis den mænge frem, som man skal bruge. Derfor vil jeg gerne være med til at slå et slag for frosne grøntsager og lade dem komme ud af skammekrogen.

Kyllingefrikadeller:

  • 450 g hakket kyllingekød
  • 1 løg – revet
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 håndfuld persille – finthakket
  • 1 tsk herbes de Provence
  • ½ tsk friskrevet muskat
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • Ca 2 små håndfulde hvedemel
  • Olivenolie til stegning

 

Rør alle ingredienser – undtaget hvedemel – sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil farsen har en passende konsistens – den må gerne være lidt lind.

Form farsen med en ske til ca 15 frikadeller, som sættes på en pande med lidt olivenolie. Steg frikadellerne 4-5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne og netop gennemstegte.

dell dress rereAvokado/feta-creme:

  • 2 avokadoer
  • 200 g blød feta
  • Saft af ½ citron
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Peber

 

“Kør” alle ingredienser sammen til en creme med en stavblender.

dell reLun salat:

  • Saft af 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1½ spsk fint revet løg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • Ca 4 håndfulde majs – fra frost
  • Ca 4 håndfulde fine ærter – fra frost
  • Ca 3 håndfulde edamamebønner – fra frost
  • 1 lille bakke karse – klippet
  • 4 spsk klippet purløg
  • 2 spsk hakket persille
  • 2 spsk hakket mynte

 

Bland i en skål en marinade af citronsaft, olivenolie, hvidløg, revet løg, spidskommen, chiliflager, salt og peber.

Kom majs, ærter og edamamebønner i en gryde og overhæld dem med kogende vand, så det lige dækker. Læg låg på og lad vandet koge op og koge i ca 1 minut. Dræn vandet grundigt fra grøntsagerne.

Bland grøntsagerne i marinaden. Vend de friske krydderurter i grøntsagsblandingen og smag til med eventuelt mere salt, peber eller citron.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ribbensteg med ovnbagte rodfrugter, rødvinsovs og salat med blåbær, pærer og blåskimmelost