Glaserede kødboller med gris og rejer, samt bland selv-nuddelsalat med sprødt grønt og spicy dressing

Stegt flæsk marineret i mørk rom med spicy papayasalsa og kokosris

cari flæ rereStegt flæsk smager alt for godt til kun at spise det på en enkelt måde. Der er absolut intet i vejen med kartofler og persillesovs, men flæsk har da potentiale til at blive brugt i mange forskellige retter. I dag fik vi det marineret i mørk rom og masser af krydderier. Serveret med caribisk inspireret tilbehør – nemlig en hot og frisk salsa og ris kogt i kokosmælk og gurkemeje.

flæFlæsk marineret i mørk rom:

  • 500 g flæsk
  • 1 spsk hel allehånde
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk hele korianderfrø
  • 1 tsk grønne chiliflager
  • 1 tsk røde chiliflager
  • Ca 0,75 dl mørk rom
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt

 

Stød eller kværn allehånde, spidskommen, korianderfrø, grøn og rød chili til et fint pulver og bland det med rom og olie. Vend flæsket godt rundt i marinaden og lad det trække på køl et par timer. Vend det et par gange undervejs.

Læg flæsket på en bagepapirbeklædt bradepande, krydr med salt og sæt det i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 30 minutter eller til det er gennemstegt og sprødt. Det skal se lidt mørkt ud på grund af de mange krydderier, men det skal naturligvis ikke være forkullet.

Kokosris:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • ½ dåse vand
  • 1 tsk gurkemeje
  • Salt

 

Bring kokosmælk og vand i kog i en gryde. Tilsæt ris, gurkemeje og salt og rør lidt rundt i gryden. Kog risene for svag varme ca 14 minutter under låg. Tag gryden af varmen og lad risene trække ca 10 minutter under låg.

cari salsa rePapayasalsa:

  • 1 papaya – skåret i små tern
  • 1 gul peber – skåret i små tern
  • 1 grøn peber – skåret i små tern
  • 1 rød chili – skåret i tynde ringe – styrke efter din smag
  • 1/5 kokosnød – snittet i strimler med en kartoffelskræller
  • Saft af 1 lime

 

Bland alle ingredienser sammen i en skål.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glaserede kødboller med gris og rejer, samt bland selv-nuddelsalat med sprødt grønt og spicy dressing