Broccoli-blinis med røget laks

Vegetarburger af limabønner og grønkål med cheddar, avokado og chipotle-mayo

veg3 rereDa jeg var syg omkring jul og nytår, fik vi flere gange take away og hver gang var det en skuffelse. Jeg fortryder altid bagefter at jeg har brugt så mange penge på sådan en omgang underlødig mad. Jeg ville ønske at der var nogle ordentlige take away-steder i min by med mad af god kvalitet til de dage, hvor man enten er syg eller bare ikke orker at lave maden selv. I dag ville jeg så have revanche for december og januars dårlige burgere og så må man åbenbart selv i køkkenet. Resultatet blev vegetarburgere med masser af smag, saft og kraft. Er du veganer, så bytter du bare osten og mayonnaisen ud med veganske af slagsen.

veg rereOpskrift:

  • 1 dåse limabønner/butterbeans – skyllet og drænet
  • 1 gulerod – revet
  • 1 løg – finthakket
  • 2 håndfulde – finthakket grønkål
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegningen
  • 4 skiver ost – jeg brugte en lagret cheddar
  • 4-6 spsk mayonnaise af god kvalitet
  • 4-6 – tsk chipotle hot sauce
  • 3-4 håndfulde salat – jeg brugte blandede spæde salater
  • 2 tomater – skåret i skiver
  • 2 avokado – skåret i tynde både
  • Ketchup
  • 4 fuldkorns-burgerboller – varmet efter anvisning på pakken

 

Kom bønnerne i en skål og mos dem med et kartoffelmosjern eller en grydeske – de behøver ikke at blive til en hel fuldstændig homogen masse, bare alle bønner er most.

Tilsæt krydderier og grøntsager og ælt det sammen til en fars. Form farsen til 4 bøffer og steg dem i olie ved middel varme på en slip-let-pande. Når bøfferne er gyldne på den ene side, vendes de og en skive ost lægges på hver. Steg bøfferne yderligere, indtil osten er smeltet.

I mellemtiden – rør mayonnaise med chipotle hot sauce og smag til med salt. Ordn grøntsagerne og lun bollerne.

Saml burgerne og enjoy!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoli-blinis med røget laks