Cuvettesteg med bagte løg og tomater, samt ovn-pommes frites og lækker estragoncreme

Italiensk salat med lidt mere bid

ita med skink rePå et veltildækket påskefrokostbord hører der næsten skinke med italiensk salat, men gør dig selv den tjeneste at lave den italienske salat selv. Det tager ikke ret lang tid og smager 1000 gange bedre. Spiser du ikke kød, så smager den italienske salat også rigtig godt på en tomat- eller kartoffelmad.

italiensk rereOpskrift:

  • 150 g ægte mayonnaise uden E-numre eller andre uvedkommende ingredienser – gerne hjemmerørt.
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 gulerod – skåret i små tern
  • 8-10 hvide asparges
  • 2-3 håndfulde ærter – eventuelt optøet fra frost
  • Salt og peber

 

Rør mayonnaise, sennep og eddike sammen og sæt det på køl. Kom gulerods-ternene i letsaltet kogende vand og kog dem i ca 3 minutter eller indtil de er møre, men stadig med lidt bid. Overhæld dem med iskoldt vand og lad dem dryppe af.

Skræl de hvide asparges og knæk de træede ender af. Kom de hele asparges i letsaltet kogende vand, men lad ikke hovederne være dækket af vand. Kog dem ca 3,5 minut under låg eller indtil de er møre, men ikke smattede. Overhæld dem med iskoldt vand og lad dem dryppe godt af. Skær aspargsne i stykker à ca 2,5 cm.

Bland gulerødderne og de optøede ærter med mayonnaise-dressingen. Vend aspargsne i salaten og smag til med salt og peber. Server ovenpå skinke, hamburgerryg eller blot på en tomatmad på groft rugbrød. Pynt gerne med karse.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cuvettesteg med bagte løg og tomater, samt ovn-pommes frites og lækker estragoncreme