Svineskank med rodfrugter og rødvin

Pasta med cherrytomat/aubergine-sovs

pasta rereDer stod en skøn vegetarisk pastaret på menuen hos os i dag. Rigatoni med en sovs lavet af en kombination af friske cherrytomater i forskellige farver og dåse-cherrytomater. De friske for de smukke farvers skyld og dem fra dåse for smagens. Friske tomater smager jo ikke af så vanvittig meget på denne årstid, omend cherrytomater næsten altid smager af lidt mere end de almindelige. Dåsetomater derimod smager af sol og sommer hele året, da de jo er plukket og henkogt på det tidspunkt, hvor de er allermest smagfulde.

I sovsen røg også en aubergine i tern,  forskellige krydderurter og masser af hvidløg og god olivenolie og naturligvis blev hele herligheden toppet med friskrevet parmesan.

pasta tæt reOpskrift:

  • 1 stort løg – hakket
  • 1 aubergine – skåret i 3-4 cm tern
  • 0,7 dl god olivenolie
  • 8 fed hvidløg – finthakket
  • ½ tsk tørret basilikum
  • ½ tsk tørret merian
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk tørret oregano
  • 1 knips chiliflager
  • 1 dåse cherrytomater
  • 300 g friske cherrytomater – gerne i forskellige farver
  • 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
  • Ca 2 spsk balsamico
  • ½-1 tsk sukker
  • Salt og peber
  • 500 g tørret pasta – kogt efter anvisning på pakken
  • Eventuelt lidt frisk basilikum eller bredbladet persille som pynt

 

Steg løg og aubergine i olie ved lav varme, indtil løgene er klarede. Tilsæt hvidløg, tørrede krydderurter og chiliflager og steg yderligere et minut. Tilsæt friske tomater, dåsetomater og smuldret bouillonterning. Læg låg på gryden og lad retten simre en times tid ved lav varme. Rør i sovsen 3-4 gange undervejs.

Smag til med balsamico, sukker, salt og peber og bland sovsen med den nykogte og ikke alt for velafdryppede pasta. Drys med persille eller basilikum og server straks med friskrevet parmesanost.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svineskank med rodfrugter og rødvin