Spinatfarserede rødspætteruller i cremet krydderurtesovs
Dagens fiskeret både smager fantastisk og ser skøn ud, hvis jeg da selv skal sige det. Man kan da næsten ikke undgå at komme i forårshumør af sådan en omgang med fine små rødspættefileter, frisk spinat, citron og masser af friske krydderurter.
- 16 små rødspættefileter – 550-600 g
- 1 stor håndfuld frisk spinat
- 1 dl + 4 dl piskefløde
- Revet skal af ½ + ½ citron + saft af ca ½ citron
- Salt og peber
- 1 fiskbouillonterning – smuldret
- 1 bundt dild
- 1 bundt persille
- 1 håndfuld basilikumblade
Blend 4 af fiskefileterne med spinat, 1 dl piskefløde, revet skal af ½ citron, salt og peber til en fin fars. Fordel farsen på de resterende 12 fiskefileter og rul dem om farsen. Læg fiskerullerne i et ovnfast fad.
Bring de resterede 4 dl piskefløde i kog i en lille gryde sammen med smuldret fiskebouillonterning og lad det koge lidt ind. Tilsæt revet skal af ½ citron, dild, persille og basilikumblade og blend det jævnt med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber og hæld flødeblandingen over fiskerullerne.
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 12 minutter. Server med kogte kartofler og dampede slikærter.
Det ser helt vild lækker ud og skal helt sikkert prøves. 🙂 Men jeg er ikke vild med dild. Hvad kan bruges i stedet for.?