Varm salat med bulgur, broccolini, cherrytomater og gremolataolie – Stop spild af mad
Som så ofte før havde jeg fået kogt for meget bulgur til aftensmaden i går – og da jeg jo ikke smider mad ud, så dannede denne rest bulgur udgangspunktet for aftensmaden i dag. Sammen med nogle af de grøntsager jeg allerede havde på forhånd, blev det til en superlækker varm salat med masser af smag og kønne farver.
Har du en rest ris og måske andre grøntsager, så bruger du bare dem i stedet for. Jeg serverede et par tilbudsbøffer til i dag, men det kunne ligeså godt havde været kylling, fisk, svinemørbrad eller vegetar-deller af en art – you name it.
Opskrift:
- Ca 600 g kogt kold bulgur
- 200 g broccolini – eller almindelig broccoli delt i buketter
- 1 spsk olivenolie
- ½ dl vand
- 10-12 cherrytomater i forskellig farve – halverede
- 1 portion gremolataolie – se opskrift længere nede på siden
- Salt og peber
Sauter broccolien i lidt olie på en dyb pande i 3-4 minutter, uden det tager væsenlig farve. Tilsæt vand og lad det fordampe. Kom den kolde bulgur og halvdelen af gremolataolie på panden og varm det igennem. Vend tomaterne i retten og steg yderligere 2 minutter. Smag til med salt og peber. Server sammen med det ønskede kød eller eventuelt vegetardeller. Giv resten af gremolataolien til i en skål for sig til at dryppe på kød eller vegetardeller.
Gremolataolie:
- 1 bundt persille – finthakket
- 4-5 fed hvidløg – finthakket
- Saft og revet skal af 1 citron
- 1½ dl god olivenolie
- Salt og peber
Bland persille, hvidløg, citronskal, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Ingen kommentarer endnu