Oksegryderet med chorizo, rødvin og sorte oliven

Cobb salad – på min måde

cobb3 re

Menuen hos os i dag bød på den klassiske amerikanske måltidssalat Cobb salad. Salaten skulle angiveligt været lavet første gang i 1937 af Bob Cobb, ejeren af Hollywood restauranten The Brown Derby, da han en sen aften ville lave sig selv og sin ven Sid Grauman et måltid. Han tog lidt af hvert, hvad køleskabet kunne byde på og hakkede i mindre stykker og serverede med en fransk vinaigrette. Allerede dagen efter stod vennen i restauranten og ville have endnu en portion af Cobbs lækre salat, så Codd besluttede af sætte salaten på menuen. Efterfølgende er salaten blevet serveret mere end 4 millioner gange på The Brown Derby.

I dag findes der uendelig mange opskrifter på Cobb salad – mere eller mindre tro mod originalen. En god måde at huske på, hvad den klassiske udgave skal indeholde, er at bruge huskereglen: EAT COBB – Egg, Avocado, Tomato, Chicken, Onion, Bacon, Blue cheese – then add lettuce. Den opmærksomme læser vil måske efter at set ovenstående billede af min udgave af salaten tænke: “Hvor dælen har Persille så gemt den Blue cheese?”. Svaret er: Den gemmer sig i dressingen.

cobb tall rere

Opskrift:

  • 300 g bacon i skiver
  • 2 kyllingebryster ca 280 g
  • Salt og peber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 4 æg
  • 4 håndfulde feldsalat – eller anden salat
  • 2 tomater – skåret tern
  • 2 avokado – skåret i tern og dryppet med lidt citron for ikke at misfarves
  • 1 rødløg – skåret i tynde ringe
  • 1 portion “blue cheese-dressing” – se opskriften længere nede på siden

 

Steg baconen gylden og sprød og læg den til afdrypning på fedtsugende papir. Krydr kyllingekødet med salt, peber og oregano og steg det gyldent og netop gennemstegt i baconfedtet. I mellemtiden – kog æggene hårdkogte, ordn grøntsagerne og lav dressingen.

Pil de færdigkogte æg og skær dem i kvarte, bræk den sprøde bacon i mindre stykker og skær den færdigstege kylling i mundrette stykker.

Fordel feldsalaten på et fad og arranger æg, tomat, løg, kylling, bacon og avokado ovenpå. Giv dressingen til i en skål for sig, så den enkelte selv kan dosere.

Blue cheese-dressing:

  • 75 g danablu
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser til en nogenlunde homogen dressing. Hvis du synes at den er lidt for tyk, så rør den eventuelt med en anelse mælk.

cobb tæt re

Endvidere:

  • Eventuelt groft hvedebrød og smør

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksegryderet med chorizo, rødvin og sorte oliven