“Falafler” af søde kartofler med avokado/persille-creme
Jeg elsker lune pitabrød med falafler eller en god vegetarfrikadelle, lidt grønt og en lækker dressing – og denne udgave er ingen undtagelse. Dog fandt jeg rucolasalaten en anelse fesen til, men det var det, jeg lige havde i dag. Vælg du hellere en mere sprød salat – f.eks romaine. Retten er iøvrigt vegansk, for hvem det betyder noget.
Falafler af søde kartofler:
- 1 lille spsk hørfrø
- 3 spsk vand
- 500 g søde kartofler – skrællet og skåret i mindre tern
- 1 persillerod – skrællet og skåret i tern
- 3 forårsløg – fint snittet
- Saft af ½ citron
- 3 fed hvidløg – presset
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk chiliflager
- Salt og peber
- 1½ -2 dl rasp
- Olie til stegning
Sæt hørfrø i vand i mindst 10 minutter. I mellemtiden – kog sød kartoffel og persillerod møre i lidt vand uden salt.
Mos de kogte søde kartofler og persillerod med en gaffel og bland det til en ret lind fars sammen med hørfrø-snask, forårsløg, citronsaft, hvidløg, spidskommen, chiliflager, salt, peber og rasp.
Form farsen til 16-18 kugler – jeg brugte en iskugleske – og steg dem gyldne på begge sider i rigeligt olie ved lav varme.
Avokado/persille-creme:
- 1 avokado
- En håndfuld bredbladet persille-blade
- 3 fed hvidløg – groft hakket
- Saft af ca en kvart citron
- 3 dl sojayoghurt – alternativt tyrkisk yoghurt, skyr eller cremefraiche
- Salt og peber
Blend avokado, persille, hvidløg, citronsaft og et par skefulde af yoghurten til en homogen masse. Rør resten af yoghurten i cremen med en ske og smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.
Endvidere:
- Pitabrød – varmet efter anvisning på pakken
- Salat
- Cherrytomater – halveret
- Rødløg – skåret i tynde skiver
Ingen kommentarer endnu