Grillede nakkekoteletter med nye danske kartofler, sauté af fennikel, rødløg og ærter, samt hvidvinsflødesovs

Krydrede kødboller med gule kokosris og sur/sød/hot kiwisalsa

kø re

En pakke dansk hakket svin blev gjort lidt mere eksotisk med krydderier og tilbehør i form af smukke gule ris kogt i kokosmælk med kardemomme og gurkemeje, samt en sur/sød/hot kiwisalsa. Dejlig mad i sommervarmen.

Kødbollerne:

  • 500 g hakket svin 10-12%
  • 2 mellemstr kogte kartofler
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 1 tsk stød korianderfrø
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk olie til stegning

 

Mos kartoflerne med en gaffel og bland dem med de øvrige ingredienser. Form farsen til 12-14 kødboller og steg dem gyldne og netop gennemstegte på en pande i lidt olie.

Gule kardemommeris:

  • 4 dl ris
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • Vand
  • 1 knips salt
  • 3-4 hele grønne kardemommekarpsler
  • ½ tsk stødt gurkemeje

 

Kog risene efter anvisning på pakken, men byt 4 dl af kogevandet ud med kokosmælk og kom 3-4 grønne kardemommekarplser og ½ tsk gurkemeje heri.

kiwi rere

Kiwisalsa:

  • 6 kiwi – skrællet og skåret i små tern
  • 2 forårsløg – fint snittet
  • 15 gule cherrytomater – skåret i både
  • 1 gul chili – skåret i små tern – styrke efter preference
  • Saft af  1 saftig lime
  • 1 spsk honning
  • 1 lille knips salt

 

Bland alle ingredienser sammen. Må gerne trække lidt på køl inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede nakkekoteletter med nye danske kartofler, sauté af fennikel, rødløg og ærter, samt hvidvinsflødesovs