Krydrede kødboller med gule kokosris og sur/sød/hot kiwisalsa
En pakke dansk hakket svin blev gjort lidt mere eksotisk med krydderier og tilbehør i form af smukke gule ris kogt i kokosmælk med kardemomme og gurkemeje, samt en sur/sød/hot kiwisalsa. Dejlig mad i sommervarmen.
Kødbollerne:
- 500 g hakket svin 10-12%
- 2 mellemstr kogte kartofler
- 1 æg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt allehånde
- 1 tsk stød korianderfrø
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
- 1-2 spsk olie til stegning
Mos kartoflerne med en gaffel og bland dem med de øvrige ingredienser. Form farsen til 12-14 kødboller og steg dem gyldne og netop gennemstegte på en pande i lidt olie.
Gule kardemommeris:
- 4 dl ris
- 1 dåse kokosmælk – ikke light
- Vand
- 1 knips salt
- 3-4 hele grønne kardemommekarpsler
- ½ tsk stødt gurkemeje
Kog risene efter anvisning på pakken, men byt 4 dl af kogevandet ud med kokosmælk og kom 3-4 grønne kardemommekarplser og ½ tsk gurkemeje heri.
Kiwisalsa:
- 6 kiwi – skrællet og skåret i små tern
- 2 forårsløg – fint snittet
- 15 gule cherrytomater – skåret i både
- 1 gul chili – skåret i små tern – styrke efter preference
- Saft af 1 saftig lime
- 1 spsk honning
- 1 lille knips salt
Bland alle ingredienser sammen. Må gerne trække lidt på køl inden servering.
Ingen kommentarer endnu