Løvstikkesuppe

Melanzane alla Parmigiana

melanzane tall reMiddagen i går bød på den italienske vegetar-klassiker Melanzane alla Parmigiana, som er en af mine absolutte livretter . Jeg ELSKER aubergine og jeg ELSKER ost og her forenet i en lækker tomatsovs med hvidvin – what’s not to love? Men husk endelig at spise lidt frisk grønt og brød til, så du ikke kløjs i den meget ost.

På nettet kan du finde tusindevis af mere eller mindre fantasifulde opskrifter på Melanzane Parmigiana. Jeg foretrækker retten ret “våd” med meget af den gode tomatsovs til at dyppe brødet i, så det har jeg selvfølgelig taget højde for i min opskrift.

melanzane hel re

Opskrift:

 • 1 lille løg – hakket
 • Olivenolie til stegning
 • 4-5 fed hvidløg – finthakket
 • 1 tsk tørret oregano
 • 1 knips chiliflager
 • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
 • 2 dl hvidvin
 • 1 dåse cherrytomater
 • 20 friske cherrytomater
 • 2 store aubergine
 • Salt og peber
 • 375 g frisk mozzarella (3 kugler) – revet i mindre stykker
 • 100 g friskrevet parmesan
 • Lidt frisk basilikum til pynt

 

Klar løgene i lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg, oregano, chiliflager og tomatpuré og steg yderligere et par minutter. Hæld hvidvin på og lad alkoholen fordampe. Tilsæt både friske og cherrytomater fra dåse og lad sovsen simre ca 60 minutter under låg. Spæd om nødvendigt med lidt vand.

Skær auberginerne i ca ½ cm tykke skiver og bred dem ud i et lag. Drys dem med salt og lad dem ligge i ca 20 minutter – saltet trækker eventuelle bitterstoffer ud af dem.
Skyl saltet af auberginerne og knug væsken ud af dem. Steg auberginskiverne møre og gyldne i rigeligt olivenolie ved medium varme, krydr med salt og peber og lad dem dryppe lidt af på fedtsugende papir.

Kom et tyndt lag af den færdige tomatsovs i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag aubergineskiver ovenpå, så endnu et lag tomatsovs, et lag mozarella og efterfølgende et drys parmesan. Endnu et lag aubergine, tomatsovs, mozzarella, parmesan osv. Slut af med parmesan.

Bag retten ca 20 minutter i en 200 grader forvarmet ovn og lad den efterfølgende hvile 10 minutter på køkkenbordet før servering.

Endvidere:

 • Groft hvedebrød
 • Salat – jeg gav blot et fad med skiver af bøftomater, agurk, grønne snackpebre, skalotteløg og krølsalat, samt olie/eddike-dressing med dijonsennep og hvidløg.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løvstikkesuppe