Melanzane alla Parmigiana

Ovnstegt kylling, dansk grønt og kartoffelsalat med kørvel og kyllingesky

kyll ta re

Noget af det allerbedste, når man steger kylling i ovnen er den sky, der danner sig i bunden af fadet – fed, salt og med masser af umami. I dagens ret anvendte jeg denne kyllingesky lidt utraditionelt – nemlig som smagsgiver sammen med skalotteløg og kørvel i kartoffelsalaten. Min datter påstod at det var hendes nye yndlingskartoffelsalat og jeg er da ihvertfald heller ikke færdig med at lege med “sky” i kolde sovse og dressinger.

ky re

Kyllingen:

  • 1 kylling à ca 1200 g
  • ½ citron – skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg – grofthakket
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • Salt og peber

 

Læg kyllingen med brystet nedad og skær eller klip op langs hver side af rygbenet og spred kyllingen ud som en sommerfugl. Læg kyllingen i et ovnfast fad ovenpå et leje af citronskiver og grofthakket hvidløg. Krydr kyllingen med rosmarin, salt og peber. Sæt dyret i en forvarmet ovn på 200 grader og steg den ca 1 time eller indtil den er netop gennemstegt. (I mellemtiden: Gå igang med kartoffelsalaten).

Kig til kyllingen, når der mangler ca 10 minutter, hvis der ikke er nok sky i bunden af fadet, så hæld en sjat vand ved og steg kyllingen færdig.

Hæld skyen fra fadet i en lille skål, sørg for at få alt snask med. Skum evt. det værste fedt fra. Lad kyllingen hvile, imens du laver kartoffelsalaten færdig.

kyl og kart re

Kartoffelsalaten:

  • 1,5 kg nye danske kartofler – med eller uden skræl, skåret i ca 1 cm tykke skiver
  • Salt og peber
  • 4 dl cremefraiche – jeg brugte 18%
  • 5 spsk god mayonnaise uden mystiske tilsætningsstoffer
  • 1 bananskalotteløg – finthakket
  • 1 hvidløgsfed – finthakket
  • 1 bundt frisk kørvel – finthakket – brug også de fine stilke – tag lidt fra til pynt.
  • 8-10 spsk kyllingesky fra fadet

 

Kog kartoffelskiverne al dente i letsaltet vand og overbrus dem straks med koldt vand. Lad dem dryppe grundigt af, imens du blander “dressingen”.

Bland cremefraiche, mayonnaise, skalotteløg, hvidløg, kørvel og kyllingeskyen. Smag til med salt og peber. Vend de afkølede kartofler i dressingen og pynt med kørvel.

Endvidere:

  • Nye (danske) grøntsager i mundrette stykker – jeg serverede cherrytomater i forskellig farver og former, agurk, radiser og ærter i bælg.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Melanzane alla Parmigiana