Steaksalat med hvidløgs-croutoner og tomatdressing

Aubergine og andre grøntsager farseret med karamelliseret gris, samt rustik tzatziki – Stop spild af mad

faw

Vi fik disse farserede grøntsager forleden dag og jeg kan love dig – at alt hvad de manglede i udseende, det havde de til gengæld i smag. Typisk bruges hakket okse- eller lammekød til at farsere grøntsager, men jeg valgte at fylde mine med nakkefilet skåret i forholdsvis små tern, forskellige krydderier, “indmaden” fra grøntsagerne og lidt ekstra grønt. Kødet blev supermørt, men med en karamelliseret overflade af “godhed” blandet af kraft og saft fra både kød og grøntsager.

Vi fik en rustik tzatziki og bulgur til, men ris eller brød ville også gå fint. Planen var egentlig at vi bare skulle have farserede aubergine, men så lå der også lige en lettere overmoden bøftomat og en runken snackpeber på grøntsagshylden og “tiggede” om at komme med i fadet i stedet for at ende som madspild. Brug du endelig de grøntsager som du allerede har i forvejen.

fars fad re

Farserede grøntsager:

  • 750 g nakkefilet – skåret i ca 3 x 3 cm tern
  • 2 mindre aubergine
  • 1 stor bøftomat
  • 1 snackpeber – halveret på langs og befriet for frøstol
  • Olivenolie til stegning
  • 1 stort løg – hakket
  • 4 fed hvidløg – finthakket
  • Salt og peber
  • 1 stang kanel – ca 10 cm
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2-3 tsk stødt spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • 20 cherrytomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
  • 2,5 dl + 1 dl vand
  • Eventuelt lidt frisk timian som pynt

 

Halver auberginerne og skær et rudemønster, samt hele vejen rundt i kanten ca 1 cm inde, dog uden at skære helt igennem. Dryp auberginerne med lidt olivenolie og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader med skærefladen opad i ca 30 minutter.

I mellemtiden: klar løgene i lidt olivenolie i en stegegryde. Kom kødet i gryden og brun det grundigt. Tilsæt hvidløg, salt, peber, kanelstang, oregano, spidskommen og chiliflager og steg yderligere 1 minut under omrøring. Tilsæt cherrytomater, bouillonterning og 2,5 dl vand og lad retten simre i ca 30 minutter.

Tag de færdigbagte aubergine ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Skær toppen af bøftomaten og udhul den med en ske. Kom “tomatkødet” i retten i stegegryden. Skrab forsigtig “kødet” ud af auberginerne, så du stadig har 4 hele skaller. Kom også auberginekødet i stegegryden og lad det simre med resten af tiden.

Placer “aubergineskallerne”, den udhulede bøftomat og snackpeberen i et ovnfast fad og fordel kødet i grøntsagerne. Hæld ca 1 dl vand i bunden af fadet og sæt retten ca 30 minutter i den stadig 200 grader varme ovn. Den færdige ret skal have en god karamelliseret overflade, men den skal naturligvis ikke forkulles. Pynt med lidt friske krydderurter og server retten sammen med bulgur og tzatziki.

tzatziki re

Rustik tzatziki:

  • 1 agurk
  • Ca 3 dl tyrkisk yoghurt – jeg brugte 4%
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk olivenolie + 1 tsk til pynt
  • 1 spsk tørrede dildspidser + lidt til pynt
  • Salt og peber

 

Halver agurken på langs og skrab kernerne ud af den med en ske. Skær agurken i tynde skiver. Bland de øvrige ingredienser og vend agurken heri. Pynt med drys af dildspidser og dryp af olivenolie.

Endvidere:

  • Bulgur kogt efter anvisning på pakken

 

fars tæt re

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Steaksalat med hvidløgs-croutoner og tomatdressing