Ovnbagt blomkål med æg og brunet smør

Hummus med valnødder, friteret salvie og brunet smør

hommus reny

En klassisk hummus indeholder kikærter, tahina, olivenolie, hvidløg, citronsaft og spidskommen, men efterhånden laves der jo skønne hummusser af alverdens bønner og linser og også gerne sammen med forskellige grøntsager – f.eks rødbede og avokado – og fantasifuldt krydret med alt fra wasabi til soltørrede tomater.

Hvor meget jeg end elsker en klassisk hummus, så er jeg også med på “leg med din hummus-bølgen”, så her får du mit bud på en lækker hummus med et mere moderne og internationalt strejf.

hommus tæt re

Opskrift:

 • 1 potte frisk salvie – bladene
 • 50 g + 100 g smør
 • 1 håndfuld valnødder – groft hakket
 • 1 dåse kikærter – drænet, men gem lidt af vandet
 • 1-2 fed hvidløg – presset
 • Saft af 1 citron
 • Salt og peber

 

Pluk bladene af salvien, skyl og dup dem tørre. Smelt ca 50 g smør på en pande og steg salviebladene sprøde heri – pas på at hverken blade eller smør brænder på. Læg de færdigstegte blade på en tallerken med fedtsugende papir. Tilsæt resten af smørret og lad det brune. Hæld det færdig brunede smør i en skål og rist valnødderne på panden.

Kom kikærter, hvidløg, citronsaft og ca halvdelen af det brune smør i en skål og blend det til en ensartet masse med en stavblender. Tilsæt eventuelt lidt af vandet fra kikærterne for at justere konsistensen. Smag til med salt og peber.

Kom den færdige hummus i en flad skål og lav lidt “struktur” i overfladen med bagsiden af en ske. Rør lidt rundt i resten af det brune smør og hæld det i fordybningerne i hummusen. Drys med valnødder og pynt med ca halvdelen af de friterede salvieblade – gem den anden halvdel til brødet.

pita re

Pita-hapsere:

 • 4-5 pitabrød – skåret i kvarte eller 6 stykker alt efter størrelse
 • 2 spsk olivenolie
 • Salt og peber
 • 1 tsk tørret oregano
 • Resten af de friterede salvieblade

 

Vend brødstykkerne med olie, salt, peber og  oregano. Bag dem i en 200 grader forvarmet ovn i ca 5 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne. Bræk de resterende friterede salvieblade i mindre stykker og drys dem udover pitahapserne. Server sammen med hummus og eventuelt lidt grøntsagsstænger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt blomkål med æg og brunet smør