Til grillen - nem barbecuemarinade, fyldig majssalat med frisk mynte og feta, samt pimpet købe-ciabattabrød

Ovnbagt blomkål med æg og brunet smør

BLOM OG ÆG re

Der stod en superlækker vegetarret på menuen hos os i går. Ovnbagt blomkål med hakkede æg og brunet smør. Vi fik det som en let aftenret med brød til, men retten fungerer også fint som forret, frokostret eller som del af en buffet.

BLOMMEFAD re

Opskrift:

  • 1 stort blomkålshoved
  • Saft af 1 citron
  •  Salt og peber
  • 100 g smør + et par ekstra klatter til fadet
  • 5 æg
  • En håndfuld fint hakket kruspersille

 

Trim blomkålshovedet og skær det i tykke skiver. Læg blomkålen i et ovnfast fad og pres citronsaft udover. Krydr med salt og peber og fordel lidt små smørklatter rund omkring. Sæt fadet i en kold ovn indstillet på 225 grader og bag det i ca 45 minutter eller indtil blomkålen er mør. Kålen må gerne have lidt mørke kanter, men pas på at det ikke bliver for brændt.

I mellemtiden: Kog æggene smilende og hak dem groft. Smelt smørret på en varm pande, lad det bruse op og blive let lysebrunt. Hæld smørret i en skål.

Drys de grofthakkede æg over den færdigbagte blomkål. Dryp med brunet smør og drys med persille. Server – eventuelt med groft brød til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til grillen - nem barbecuemarinade, fyldig majssalat med frisk mynte og feta, samt pimpet købe-ciabattabrød