Pasta med stegt kylling, broccoli, bacon og sennepsfløde

Paella på en hverdag

paella re

Vi fik paella med chorizo og skaldyr til aftensmad i går. Hvis det nu skulle have været helt rigtigt, så havde jeg naturligvis købt en masse friske skaldyr hos min fiskehandler, men det har jeg desværre ikke budget til på en helt almindelig hverdagaften. Vi måtte derfor nøjes med en mere hverdagsagtig udgave med en omgang pil-selv-rejer og skaldyrscocktail fra frost, hvis man da overhovedet kan tale om hverdagsagtig om en ret indeholdende verdens dyreste krydderi, safran. Dejligt smagte det ihvertfald.

paella pande reOpskrift:

 • 1/4 tsk safran
 • 6 dl hønsebouillon
 • 165 g chorizo – skåret i skiver
 • 1 løg – hakket
 • 4 fed hvidløg – finthakket
 • 1 rød peberfrugt – skåret i små tern
 • 2 tsk stærk røget paprika
 • 2 tsk tørret timian
 • 4 dl paellaris
 • 2 dl tør sherry
 • 2 store håndfulde cherrytomater – halveret
 • Salt og peber
 • 3 dl ærter
 • Ca 250 g “seafood cocktail” – optøet fra frost
 • 500 g pil-selv-rejer
 • 1 citron – skåret i både
 • 1 stort drys hakket bredbladet persille – jeg brugte dog purløg i mangel af bedre

 

Overhæld safranen med lidt af den varme bouillon og lad det trække. Steg chorizo’en næsten sprød på en (paella)pande. Tilsæt løg, hvidløg og rød peber og steg dem bløde, men uden at det tager farve. Tilsæt røget paprika, timian og ris og steg yderligere et par minutter.

Tilsæt sherry, bouillon, safran, cherrytomater, salt og peber og lad retten simre under låg for lav varme i 15 minutter. Rør ærterne i risene, sluk for blusset og vend derefter skaldyrene forsigtig i. Arranger rejer og citronbåde pænt ovenpå risene, læg låg på panden og lad retten så ca 5 minutter på eftervarmen. Drys med persille og server.

 

2 kommentarer

 • Ååååh, jeg sukker langt efter Spanien og Paella, når jeg finder en blog som denne… Luksus med safran til hverdagen. Det ser lækkert ud.

  http://onlymads.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Tak og ja, det ville naturligvis være skønt med en omgang paella i det spanske, men mad er ellers en god måde at fremkalde ferieminder på, så man for en stund kan drømme sig væk 🙂 Safran er så meget en luksus, som jeg har sat mig for at bruge lidt mere. Det er godt nok ret pebret, men man bruger jo så lidt af gangen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med stegt kylling, broccoli, bacon og sennepsfløde